Tiroid hastaları dikkat: Gözde bu belirtiler görülüyorsa hemen doktora başvurun

Tiroid Hastalığı Göz Sağlığını Nasıl Etkiler?

Medipol Sağlık Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, tiroid ve göz arasındaki ilişki, çoğu zaman göz ardı edilmesine rağmen bazı tiroid hastalarının göz sağlığında ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Prof. Dr. Didem Serin’in açıklamalarına göre, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceği ve bu bulguların kişiden kişiye değişebileceği belirtiliyor.

Gözde yaşanan hastalık belirtileri arasında ileri çıkma, şaşılık, kapakta açılma, gözü kapatamama, kızarıklık, sulanma ve batma gibi durumlar bulunmaktadır. Bu belirtiler Graves hastalığına özgü olmayıp, nadiren diğer tiroid hastalıklarında da görülebilmektedir.

Prof. Dr. Serin, tiroid hastalarında göz belirtilerinin ortaya çıkmasında sigaranın büyük bir risk faktörü olduğunu vurgulayarak, “Sigara içen hastalarda göz belirtileri daha ağır seyredebilir ve tedaviye yanıt verme oranı düşük olabilir. Hastaların sigarayı bırakması önemlidir ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekmektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Serin, tiroid hastalığında düzenli göz kontrollerinin önemine işaret ederek, gözlerinde belirtiler hisseden hastaların bir göz doktoruna başvurmasını tavsiye etti. Bazı tiroid hastalarının “kortikosteroid” tedavisine ihtiyaç duyabileceğini belirtti ve şunları ekledi: “Tedavi sürecini hastalarla detaylı bir şekilde konuşmak önemlidir, çünkü ek tedavi yöntemleri gerekebilir. İlaç tedavisine yanıt alınamayan durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Erken teşhis ve düzenli takip, tedavi başarısında önemli bir rol oynamaktadır.”

Related Posts

Prof. Dr. Ergen: Adet geciktirici ilaçlar alışkanlığa dönüşmemeli

Prof. Dr. Ergen: Adet geciktirici ilaçlar alışkanlığa dönüşmemeli

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Sıcak havalarda özellikle güneşin en tepede olduğu saatlerde dışarıda kalmaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Veysel Kıdır, “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz. Fazla meyve tüketimi kan şekerini yükseltebilir ve karaciğer yağlanmasına neden olabilir” dedi.

Bilmeden yapıyoruz! Ağızdan nefes almak dişleri bitiriyor, küçükken büyütüyor

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.