Tiroid hastaları dikkat: Gözde bu belirtiler görülüyorsa hemen doktora başvurun

Tiroid Hastalığı Göz Sağlığını Nasıl Etkiler?

Medipol Sağlık Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, tiroid ve göz arasındaki ilişki, çoğu zaman göz ardı edilmesine rağmen bazı tiroid hastalarının göz sağlığında ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Prof. Dr. Didem Serin’in açıklamalarına göre, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceği ve bu bulguların kişiden kişiye değişebileceği belirtiliyor.

Gözde yaşanan hastalık belirtileri arasında ileri çıkma, şaşılık, kapakta açılma, gözü kapatamama, kızarıklık, sulanma ve batma gibi durumlar bulunmaktadır. Bu belirtiler Graves hastalığına özgü olmayıp, nadiren diğer tiroid hastalıklarında da görülebilmektedir.

Prof. Dr. Serin, tiroid hastalarında göz belirtilerinin ortaya çıkmasında sigaranın büyük bir risk faktörü olduğunu vurgulayarak, “Sigara içen hastalarda göz belirtileri daha ağır seyredebilir ve tedaviye yanıt verme oranı düşük olabilir. Hastaların sigarayı bırakması önemlidir ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekmektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Serin, tiroid hastalığında düzenli göz kontrollerinin önemine işaret ederek, gözlerinde belirtiler hisseden hastaların bir göz doktoruna başvurmasını tavsiye etti. Bazı tiroid hastalarının “kortikosteroid” tedavisine ihtiyaç duyabileceğini belirtti ve şunları ekledi: “Tedavi sürecini hastalarla detaylı bir şekilde konuşmak önemlidir, çünkü ek tedavi yöntemleri gerekebilir. İlaç tedavisine yanıt alınamayan durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Erken teşhis ve düzenli takip, tedavi başarısında önemli bir rol oynamaktadır.”

Related Posts

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Sıcak havalarda özellikle güneşin en tepede olduğu saatlerde dışarıda kalmaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Veysel Kıdır, “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz. Fazla meyve tüketimi kan şekerini yükseltebilir ve karaciğer yağlanmasına neden olabilir” dedi.

Bilmeden yapıyoruz! Ağızdan nefes almak dişleri bitiriyor, küçükken büyütüyor

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.

Prof. Dr. Haberal, yanığın önemine dikkat çekti: ‘Tüm toplumu ilgilendiren bir sorun’

“Bölgemizde Pediatrik ve Erişkin Yanıklar ve Önleme Kongresi”nde konuşan Prof. Dr. Mehmet Haberal, “Yanık her yerde, her an oluşabilir, herkesin başına gelebilir. O yüzden çok önemlidir ve tüm toplumu ilgilendiren bir sorundur” dedi

Alışkanlıklar böbrek taşına davetiye çıkarıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Acıbadem Bölge Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, böbrek taşı hastalığına karşı koruyucu önlemlerin çok önemli olduğunu belirterek, yaşam tarzı değişiklikleri, dengeli beslenme, aktif yaşam ve ideal kilo aralığında kalmanın böbrek sağlığını korumada etkili olduğunu bildirdi.

ABD’li doktor gençlik formülünü açıkladı! 15 yıl geriye götürüyor: ‘En kötü gıda uzak durun’

Kahvaltı, günün en önemli öğünü olarak kabul edilir ve sağlıklı bir yaşam tarzının temel taşlarından biridir. Metabolizmayı harekete geçiren, enerji sağlayan ve kilo yönetimini destekleyen kahvaltı, doğru besinlerle hazırlandığında faydalar sunabilir. Dr. Eric Verdin, biyolojik yaşı 15 yıl geriye döndürdüğünü iddia ettiği kahvaltı modelini paylaştı.