10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün çok sevdiği vatanına ve hayata veda ettiği tarihtir.
1938 yılının 10 Kasım sabahı saat 9’u 5 geçe aramızdan ayrılan Ulu Önder Atatürk için her yıl bu tarihte çeşitli etkinliklerle anma törenleri gerçekleştirilmektedir.
10 KASIM KOREOGRAFİSİ HAZIRLADILAR
Bu kez ise 10 Kasım’a günler kala sosyal medyada yayımlanan bir video dikkatleri üzerine çekti.
Ritim ve müzik öğretmeni Ayşegül Arıkan’ın öğrencileriyle birlikte oluşturduğu bir koreografi paylaşıldı.
Arıkan, bu çalışmasını “10 Kasım sadece yas tutma günü değil, Atatürk’ü fikirleriyle ve idealleriyle anma günüdür” notuyla duyurdu.

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER
Bununla birlikte etkinlikte sergilenen ritim ve hareketler, bazı sosyal medya kullanıcılarından olumsuz tepkiler aldı.
Paylaşımın ardından gönderinin altına birçok yorum yapıldı.
Eleştirileri destekleyen bazı kişiler, okullarda bu tür “ritüelistik” hareketlerin sergilenmesinin kasıtlı olduğunu savunarak olayın arka planında farklı grupların veya dış etkilerin yönlendirmesi olabileceğini öne sürdü.
