Yağmur altında metrelerce ucuz çay-simit kuyruğu

Ucuz Simit Kuyruğu Kentte Uzun Kuyruklara Yol Açtı

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait BÜFEM’de kentte 13 liraya satılan simidin 5 liradan 15 liraya satılan çayın da 5 liradan satışa sunulması, metrelerce uzun kuyruğa neden oldu. Sabah saatlerinde başlayan uzun kuyruklara öğlen saatlerinde başlayan yağmur da engel olmadı.

Kuyrukta bekleyenlerin genellikle emeklilerden oluşması ise dikkat çekti. Uzun süre kuyrukta bekleyen yurttaşlar SÖZCÜ mikrofonlarına konuştu. Ucuz simit kuyruğunda bekleyen bir emekli, “Bütçeye katkıda bulunmak için ucuz simit kuyruğunda bekliyoruz. Türkiye’nin geldiği durum bu. 8 torunum var şimdi onlar için 10 tane simit alacağım. Mecburen öğünümüzü simitle geçiştireceğiz. 20 bin lira maaş alıyorum nasıl geçineceğiz?” dedi.

UMURLARINDA DEĞİL

Çocuklarıyla kuyrukta bekleyen bir kadın ise, “Dışarıdaki simit bütçemizi zorluyor. Çocuklarım da simidi seviyor. Hayat pahalılığı bütçemizi zorluyor” siteminde bulundu. Bir başka emekli ise karnını anca belediyeye ait büfem’de simit alarak doyurabildiğini belirtti ve “Aslında Büyükşehir Belediyesi’nin de diğer CHP’li belediyeler gibi lokanta açmasını isteriz ama hiç umurlarında değil” dedi.

Erdoğan’ın Çay-Simit Hesabı

Konya’da ucuz simit kuyruğunda bekleyen yurttaşların simidi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1993 yılında dönemin başbakanı Tansu Çiller’i eleştirmek için yaptığı çay-simit hesabını akıllara getirdi. Erdoğan o dönem yaptığı konuşmada 5 kişilik bir aile için her öğün çay-simit hesabı yapmış ve ‘’Bu zalim yönetim bu aziz millete bir bardak çayla bir simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz’’ demişti.

Related Posts

Bakan Şimşek’ten ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Marmara’da ZDS oranı 0.2 puan artışla yüzde 63.8 oldu: 6.2 ‘DASK’ı kıpırdattı!

Marmara Denizi’nde, Silivri açıklarında 23 Nisan’da meydana gelen 6.2’lik deprem büyük korku yaratırken bu doğal afet İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili tartışmaları yine hararetlendirdi.

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Türkiye’nin elektrik tüketimi üretimi aştı

Türkiye’de dün 911 bin 452 megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim 912 bin 174 megavatsaate ulaştı. Üretimde en büyük payı ithal kömür santralleri aldı; en yoğun elektrik kullanımı ise öğle saatlerinde gerçekleşti.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir