Vahşi kaplan, 24 saat içinde aynı aileden iki kişiyi öldürdü

Hindistan’ın Karnataka eyaletinin Kodagu bölgesinde, bir kaplan 24 saat içinde aynı aileden iki kişiyi öldürdü. Saldırılar, Nagarahole Milli Parkı sınırındaki K Badaga köyünde gerçekleşti.

İlk saldırıda, 18 yaşındaki Chetan bir kaplan tarafından öldürüldü ve yarı yenmiş cesedi Pazar akşamı Kodagu’nun Ponnampet bölgesindeki K Badaga köyünde bulundu. İkinci olayda ise kaplan, Pazartesi sabahı saat 07:00 civarında 75 yaşındaki Raju’ya saldırdı.

Raju’nun cesedi, Chetan’ın vücudunun bulunduğu yerden 200 metre uzakta tespit edildi.

Orman görevlileri yakın köylerde devriye geziyor ve veterinerler, kaplan görüldüğünde uyutmak için hazır bekliyor.

Köylüler, bir kaplanın sık sık çevrede görüldüğünü ve evcil hayvanlara saldırdığını şikayet etti. İki ölümün ardından Ponnampet bölgesindeki Choorikadu, Palleri, Kutta, Nalkeri ve çevre köylerdeki sakinler, bölgede dolaşan kaplan konusunda tedirgin.

India Today’e konuşan Kongre Partisi lideri AS Ponnanna, “Bir kaplan saldırısında iki kişi hayatını kaybetti. Bu ilk kez olmuyor. Son birkaç ayda kaplan saldırılarında sekizden fazla kişi öldü” dedi.

Kodagu’daki insan-yaban hayatı çatışması hakkında konuşan Ponnanna, “Kaplanlar ve filler kahve çiftliklerinin her yerinde dolaşıyor, çiftlik sahiplerinin ve işçilerin hayatını tehlikeye atıyor. Bugün iki kişi tamamen orman departmanının ihmali yüzünden hayatını kaybetti” açıklamasını yaptı.

“Eyalet hükümeti veya bölge yetkililerinin bu çatışmayı çözmek için hiçbir girişimde bulunmadığı görülüyor” diyen Kongre lideri, konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Related Posts

ABD’den Kolombiya’da cumhurbaşkanı adayına yönelik suikast girişimine ilk tepki

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Kolombiya’da sağ partinin cumhurbaşkanı adayları arasında öne çıkan Senatör Miguel Uribe Turbay’a yönelik silahlı saldırıyı kınadı. 2026’da yapılacak genel seçimlerde yarışmayı planlayan Turbay’ın saldırıya uğramasını ‘demokrasiye karşı bir tehdit’ olarak niteleyen Rubio, saldırıdan Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’yu sorumlu tuttu.

Hindistan ve Orta Asya ülkeleri 2026’ya kadar yol haritasını belirledi

Hindistan-Orta Asya Diyaloğu Dışişleri Bakanları Dördüncü Toplantısı, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlendi. Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar’ın ev sahipliğindeki toplantıya Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan …

Trump ve Musk arasında meydan savaşI… Çatırdayan ittifak tamamen yıkıldı mı

ABD Başkanı Trump ve kısa süre öncesine kadar yakın müttefiki olan iş insanı Musk sosyal medya üzerinden birbirine girdi. Musk, Trump’a yönelik ağır ifadeler kullanırken, yaşanan tartışma Tesla’nın milyarlarca dolar değer kaybına neden oldu.

AKP’li Başkan’dan CHP’li gençlere ‘İmamoğlu’ tehdidi: ‘Bedeli olur, devletin gözü kulağı her yerde’

Kocaeli’nin Derince ilçesinde CHP’li gençler tarafından yapıştırılan “İmamoğlu her yerde” stickerları, AKP Derince İlçe Başkanı Mustafa Tırpan’ı kızdırdı. Tırpan, sosyal medya üzerinden gençleri açıkça tehdit ederek, ‘Kanunen bedeli olur’ dedi.

Sakarya’da acemi kasaplar hastanelere koştu

Sakarya’da bayramın ilk günü kurbanlarını kesmek isterken kendilerini yaralayanlar, hastanelik oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Bu hayırlı süreci herhangi bir yol kazasına mahal vermeden inşallah başarıya ulaştıracağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarının bayramlaşma programı için yayımladığı video mesajında Türkiye Yüzyılı ve Terörsüz Türkiye vurgusu yaptı.