Türkiye ile Yunanistan arasında “yüksek turizm potansiyeli”

Türkiye ve Yunanistan Arasındaki Turizm Potansiyeli Artıyor

Türkiye’nin 85 milyonluk nüfusundan Yunanistan’a geçen ziyaretçi sayısı 2024 yılında 1 milyon 200 bine çıktı. Bu artışta, Yunanistan’ın geçen yıl Türk ziyaretçilere Ege’deki 10 Yunan adasında sağladığı ekspres vize uygulamasının önemli rolü var. Yunanistan, bu uygulamayı 2025 yılında 12 adada devam ettirme kararı aldı.

Diğer yandan, 10 milyonluk nüfusuyla Yunanistan’dan Türkiye’yi ziyaret edenlerin sayısı 2024 yılında 700 bine ulaştı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin ve Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Federasyonu (FEDHATTA) Başkanı Lisandros Çilidis, iki ülke arasındaki yüksek ziyaret hareketliliğini değerlendirdi.

Karşılıklı Turizm Potansiyeli 3 Milyon

TÜROB Başkanı Eresin, Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm ilişkilerinin 1990’lı yıllardan beri devam ettiğine dikkat çekerek, “Karşılıklı turist potansiyelimiz 3 milyon civarında. İki ülke insanları arasında tarihi ve kültürel yakınlıklar bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Eresin, Türk ve Yunan turistlerin kültürel benzerlikleri ve Akdeniz kültürüne olan ilgileri sayesinde eğlence ve kültür turlarını bir arada deneyimlediklerini belirtti. Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm potansiyelinin artmasını beklediğini ifade etti.

İki Ülke Arasındaki Duygusal Bağlar

FEDHATTA Başkanı Çilidis, Yunanistan’ı ziyaret eden Türk turistler ve Türkiye’yi ziyaret eden Yunan turistler arasındaki farklılık üzerinde durarak, “Unutmayın, Türkiye’de birçok Yunan kökenli aile bulunuyor. Bu nedenle, iki ülke arasında geleneksel ve duygusal bağlar mevcut.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Her iki ülkenin turistik cazibe merkezlerine yoğun ilgi olduğunu belirten Çilidis, din turizmi, emlak yatırımları ve deniz turizmi gibi alanlarda işbirliğine vurgu yaptı. Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Çilidis, vizelerin kaldırılması durumunda 20 milyon Türk turistin Yunanistan’ı ziyaret etmesinin mümkün olabileceğini belirtti.

Related Posts

Küresel piyasalarda gözler ECB’nin Merkez Bankacılığı Forumu’na çevrildi

ABD’nin yönetiminin korumacı ticaret politikası kapsamında attığı tarife adımlarının uzun ve ortam dönem etkilerine yönelik belirsizlik küresel ekonomi aktörlerinin odağında bulunmayı sürdürürken, Avrupa Birliği (AB) ve Japonya gibi ABD’nin önemli …

Çevreye ve cüzdana dost: Benzin istasyonlarına giren yeni benzin E20 yakıtı nedir ?

Yeni tip benzin E20’nin temel amacı karbondioksit emisyonlarını azaltmaktır . 20 rakamı içerdiği karışımı ifade eder, çünkü karışımda bulunan biyoetanol %20’dir. Almanya’da ilk E20 dolum istasyonunun 2023 yılında Mannheim’da açılması dikkat çekicidir …

AK Parti’den milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli maaşlarına ilişkin açıklama

En düşük emekli maaşı alanların zam alıp almayacağına dair AK Parti Grup Başkanı Güler’den açıklama geldi. Güler, 3 Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon farkının ardından, en düşük emekli maaşında düzenleme yapılacağını belirtti.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Kripto para transferlerine zaman ve limit sınırı

Kripto varlıklara yönelik yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Stabil kripto paraların günlük çekim limiti 3 bin dolar, aylık ise 50 bin dolar olarak belirlendi. Ayrıca çekim işlemlerine 48 ila 72 saat zaman sınırı getirilirken, platformlara ciddi kimlik doğrulama ve açıklama yükümlülükleri geldi.

Zam geldi! Akaryakıtta tabela değişti

İran-İsrail gerilimi ile dalgalanan petrol fiyatları akaryakıta da tabelayı etkiliyor. Önceki gece benzin fiyatına 2 lira 63 kuruş, motorin fiyatına ise 4 lira 03 kuruş indirim geldi. Ancak bu indirim haberinin yarattığı ılımlı hava uzun sürmedi …

Ulaştırmayla 1 trilyon dolar ‘itici güç!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde ulaştırma ve haberleşme altyapısına 300 milyar dolar yatırım yaptıklarını ve bunun üretime etkisinin 1 trilyon doları aştığını dile getirerek, “Ulaştırma yatırımları ekonomimizin itici gücü haline geldi” dedi.