SPK’dan Ünsal Ban’a ceza.. AKP’li ortağı Direnç Karaaslan’a ceza yok

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Matriks hissesindeki usulsüz işlemleri nedeniyle Ünsal Ban ile birlikte 7 kişiye 2 yıl işlem yasağı cezası uyguladı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

AKP’Lİ ORTAĞA CEZA YOK

Odatv’nin edindiği bilgilere göre Ünsal Ban’ın ortağı olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın eşi Direnç Karaaslan’a ise ceza verilmedi.

Direnç Karaaslan ve Çiğdem Karaaslan

ÜNSAL BAN KİMDİR

Eski AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi ve eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, kara para aklama suçundan yargılandığı davada serbest bırakılmıştı.

Eşinin özel görüntülerini suç örgütü elebaşı Sedat Peker ile paylaştığı gerekçesiyle Ankara 37. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilen Ünsal Ban, 13 Şubat 2023’teki celsede tahliye edilmişti.

Ünsal Ban, 1970 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Ban, yükseköğrenimini 1990 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi’nde tamamladı.

1996 senesinde Gazi Üniversitesi’nin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Finansman Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını yaptı. 1999 yılında ise Sakarya Üniversitesi’nin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Muhasebe ve Finansman alanında doktora çalışması yaptı.

2005 senesinde Gazi Üniversitesi’nin Muhasebe ve Finans Ana Bilim Dalı’nda doçent olan Ban, 2011 senesinde ise Gazi Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’nde profesörlük yapmaya başladı.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir