Pakistan Büyükelçiliği’nde Mango Festivali

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nde Mango Festivali Coşkusu

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği, enfes mangolarını tanıtmak ve kültürler arası dostluğu pekiştirmek amacıyla renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Etkinliğe, Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Burhan Kaya Türk, SESRIC Genel Direktörü Zehra Zümrüt Selçuk, Ankara Valisi Vasip Şahin, Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Cihat Erginay ve birçok önemli isim katıldı.

Büyükelçi Yousaf Junaid, Pakistan mangolarını ‘meyvelerin kralı’ olarak nitelendirirken, ülkesinin küresel mango endüstrisindeki önemini vurguladı.

Ankara Valisi Vasip Şahin ise Büyükelçi’ye duyduğu dostluk ve saygıyı dile getirerek, “Ülkemizde Sayın Büyükelçi artık bir sevilen misafir konumunda. Kendisi Türkiye’ye olan sevgisini ve dostluğunu her fırsatta gösteriyor. Yağmura rağmen kalplerin birbirine yakınlaştığı bu güzel buluşma, kültürler arasında köprüler kurmayı sağlıyor” dedi.

Related Posts

Yayın sırasında sel sularına kapıldı

Pakistan’da muson yağmurlarının yol açtığı selde 159 kişi öldü, 300 kişi yaralandı. Sel sularının içinden yayın yapan muhabir akıntıya kapıldı.

Husiler: İsrail’in Ben Gurion Havalimanı dahil birçok noktayı vurduk

Yemen’deki Husiler, İsrail’in Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı, Eilat Limanı ve Negev bölgesindeki bir askeri hedefe balistik füze ve dört silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlediklerini duyurdu. Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri …

Trabzon’da Otomobil Yandı

Seyir halindeki otomobilin motor kısmında yangın çıktı, araç kullanılamaz hale geldi.

Trabzonsporlu Denis Dragu?’un yeni takımı belli oldu

Trabzonspor’da forma giyen Denis Draguş’un yeni takımı belli oldu. ikas Eyüpspor, Trabzonspor’dan Rumen futbolcu Denis Draguş’u kiraladı.

İstanbul’da “Doğu Akdeniz-Karadeniz Konferansı” başladı

Ulusal Strateji Merkezi (USMER) tarafından düzenlenen “Doğu Akdeniz-Karadeniz Konferansı” İstanbul’da başladı.

Danışmanından Erdoğan’ın adaylığı için flaş çıkış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Erdoğan’ın tekrar aday olabilmesi için yeni bir anayasa ya da anayasa değişikliğine gerek olmadığını belirtti. Uçum, “Eğer TBMM, 360 milletvekilinin oyuyla seçimlerin yenilenmesine karar verirse ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da isterse, bir kez daha aday olabilir” ifadelerini kullandı.