OECD’de zirveye oynuyoruz: Türkiye’deki çalışma saatleri yasal sürenin üzerinde

Türkiye, OECD Verilerine Göre Haftalık Çalışma Süresinde İkinci Sırada!

Türkiye, OECD verilerine göre dünyada en yüksek çalışma süresine sahip ülkeler arasında yer alıyor. Haftalık ortalama çalışma saatinde Türkiye, 45,7 saat ile Kolombiya’nın ardından ikinci sırada bulunuyor.

OECD’nin 2022 Verilerine Göre Ülkelerin Haftalık Çalışma Saatleri

Kolombiya’da haftalık çalışma saati 47,6 iken Türkiye 45 saatle ikinci sırada yer alıyor. Meksika 45 saatle Türkiye’yi takip ederken, Kosta Rika ve Şili de sıralamada yer alıyor.

Haftalık çalışma saatleri şu şekilde:

  • Kolombiya: 47,6
  • Türkiye: 45,7
  • Meksika: 45,0
  • Kosta Rika: 44,6
  • Şili: 42,6

En Az Çalışma Süresine Sahip Ülkeler ve Türkiye

Haftalık en az çalışma süresi 30,5 saatle Hollanda’da iken Polonya, Portekiz, Macaristan, Çekya ve Slovakya gibi ülkeler de az çalışma süresine sahip ülkeler arasında bulunuyor.

OECD ortalaması 37 saat iken Türkiye’de haftalık çalışma süresi 45 saat olarak ölçülmüştür. Ayrıca, haftada 60 saatten fazla çalışanların oranı OECD ortalaması olan yüzde 4,4’e karşılık Türkiye’de yüzde 15,1 olarak belirlenmiştir.

Özel Kurumlarda Çalışma Saatleri Nasıl?

Türkiye’de, 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi çalışanlar için haftalık çalışma saati 45 saat iken, 5953 Sayılı Basın İş Kanunu ve 854 Sayılı Deniz İş Kanunu’na tabi olanlarda bu süre 48 saate, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olanlarda ise 40 saate çıkmaktadır. Yer altı maden işlerinde ise haftalık çalışma süresi 37,5 saat olarak uygulanmaktadır.

Related Posts

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV zamlarının temmuz enflasyonuna etkisi kaç puan olacak?

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV zamlarının temmuz enflasyonuna etkisi kaç puan olacak?

Altın hala güvenli liman mı? Yoksa çok mu geç?

Altındaki son yükseliş , faiz oranları yükseldiğinde altın fiyatlarının düşeceği ve tam tersinin olacağı taşa kazınmış gibi göründüğü için yerleşik ekonomik ilişkileri de bozdu. Ancak bu paradigma 2022’den beri değişti. PARADİGMA DEĞİŞİMİ Altın …

SGK uzmanı asgari ücret ara zammı için net konuştu!

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları kesinleşti. Şimdi ise, milyonlarca çalışanın gözleri asgari ücrete yapılacak olası ara zam üzerine yoğunlaştı. Asgari ücrette ara zam yapılması ihtimali, kamuoyunun en çok tartıştığı konulardan biri haline geldi. SGK Uzmanı Murat Bal konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Güler: En düşük emekli aylığı 16 bin 881 liraya yükseltilecek

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “14 bin 469 lira olan SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli aylığını, TÜİK’in yüzde 16,67 TÜFE artış oranını dikkate alarak 16 bin 881 liraya yükseltmiş bulunuyoruz” dedi.

Dev firma fabrikasını kapatma kararı aldı

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Denizli’de 52 yıldır faaliyet gösteren Şişecam fabrikasının üretimi durdurma kararı aldığını duyurarak, iktidara tepki gösterdi. Defalarca …

TÜPRAG 2 milyar dolarlık yatırımla altın üretimindeki payını yüzde 25’e ulaştırdı

TÜPRAG bünyesinde faaliyet gösteren Efemçukuru Altın Madeni’nde bugüne kadar 165 ton altın üretilirken, ana şirketin yaptığı toplam yatırım ise 2 milyar dolara ulaştı. Efemçukuru Altın Madeni Genel Müdürü Onur Demir, TÜPRAG’un sağladığı 1380 kişilik istihdamın yüzde 80’inin yerel işgücünden oluştuğunu kaydetti. yatırım tutarının 2 milyar dolara ulaştığını dile getiren Demir, 2006’dan bu yana 165 ton altın üretildiğini, Türkiye’deki toplam altın üretiminin yüzde 25’inin TÜPRAG tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.