Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor: Danıştay’dan yemek kartı kararı!

Danıştay Kararı İle Yemek Kartı Uygulamaları SGK Priminden Muaf Tutulacak

Bir dernek tarafından yapılan açıklamaya göre, Danıştay’ın verdiği karar iş dünyasında uzun yıllardır devam eden ve çalışanların sosyal hakları açısından büyük önem taşıyan yemek kartı uygulamalarını onayladı.

İşverenlerin artık çalışanlarına sunduğu yemek kartı yardımlarının SGK priminden muaf tutulacağı belirtilen açıklamada, bu kararın iş dünyasında uzun yıllardır uygulanan ve çalışanların sosyal hakları açısından kritik bir rol oynayan bir sistemin yargı tarafından onaylandığını gösterdiği vurgulandı. Bu karar sonucunda çalışanlar, yemek kartı yardımından kesintisiz olarak yararlanmaya devam edecekler. Kısacası, Danıştay’ın olumlu kararı, yemek yardımları konusundaki gelecek için umut verici bir adım olarak görülüyor.

“Market Kullanımı” Konusunda Açıklık Sağlandı

Dernekten yapılan açıklamada, uzaktan çalışma gibi yeni istihdam biçimlerinin yemek yardımlarında daha esnek ve kapsayıcı çözümlere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekildi.

Her kesimden çalışanın beslenme ihtiyacını karşılamak ve esnek alternatifler sunmak yemek kartı uygulamalarını pratik bir çözüm haline getirdi. Danıştay’ın kararıyla kartların market ve benzeri gıda işletmelerinde de kullanılmasının sigorta priminden muafiyetini ortadan kaldırmadığı belirtildi. Bu durum, yemek kartı yardımlarının SGK prim muafiyetinin tescillendiği anlamına geliyor.

Daha Yüksek Yemek Yardımı İmkanı Sağlandı

Dernekten yapılan açıklamada, işverenlerin yemek kartı ile sağladıkları yardımların sigorta primine tabi olmayacağının onaylandığı ve bu sayede çalışanlara daha yüksek tutarlarda yemek yardımı yapılabileceği belirtildi.

Yemek kartlarının işveren ve çalışanlar için olduğu kadar lokanta, restoran, kafe, market ve benzeri işletmeler için de ekonomik fayda sağladığı vurgulandı. Bu kararın sadece sosyal yardımları değil ekonomik canlılığı da korumaya yönelik olduğu belirtildi.

Karar Ekonomiye Olumlu Yansıyacak

Yemek Kartı Hizmetleri Derneği Başkanı Öner Piyade, Danıştay’ın verdiği kararın iş dünyasında yerleşik uygulamayı güvence altına almasının ve çalışanların sosyal haklarını korumasının önemli olduğunu belirtti. Aynı zamanda yeme-içme sektörünün canlanmasına da katkı sağlayacak olan bu kararın ekonomiye olumlu etkiler yapacağı düşünülüyor.

Related Posts

Küresel piyasalarda gözler ECB’nin Merkez Bankacılığı Forumu’na çevrildi

ABD’nin yönetiminin korumacı ticaret politikası kapsamında attığı tarife adımlarının uzun ve ortam dönem etkilerine yönelik belirsizlik küresel ekonomi aktörlerinin odağında bulunmayı sürdürürken, Avrupa Birliği (AB) ve Japonya gibi ABD’nin önemli …

Çevreye ve cüzdana dost: Benzin istasyonlarına giren yeni benzin E20 yakıtı nedir ?

Yeni tip benzin E20’nin temel amacı karbondioksit emisyonlarını azaltmaktır . 20 rakamı içerdiği karışımı ifade eder, çünkü karışımda bulunan biyoetanol %20’dir. Almanya’da ilk E20 dolum istasyonunun 2023 yılında Mannheim’da açılması dikkat çekicidir …

AK Parti’den milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli maaşlarına ilişkin açıklama

En düşük emekli maaşı alanların zam alıp almayacağına dair AK Parti Grup Başkanı Güler’den açıklama geldi. Güler, 3 Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon farkının ardından, en düşük emekli maaşında düzenleme yapılacağını belirtti.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Kripto para transferlerine zaman ve limit sınırı

Kripto varlıklara yönelik yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Stabil kripto paraların günlük çekim limiti 3 bin dolar, aylık ise 50 bin dolar olarak belirlendi. Ayrıca çekim işlemlerine 48 ila 72 saat zaman sınırı getirilirken, platformlara ciddi kimlik doğrulama ve açıklama yükümlülükleri geldi.

Zam geldi! Akaryakıtta tabela değişti

İran-İsrail gerilimi ile dalgalanan petrol fiyatları akaryakıta da tabelayı etkiliyor. Önceki gece benzin fiyatına 2 lira 63 kuruş, motorin fiyatına ise 4 lira 03 kuruş indirim geldi. Ancak bu indirim haberinin yarattığı ılımlı hava uzun sürmedi …

Ulaştırmayla 1 trilyon dolar ‘itici güç!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde ulaştırma ve haberleşme altyapısına 300 milyar dolar yatırım yaptıklarını ve bunun üretime etkisinin 1 trilyon doları aştığını dile getirerek, “Ulaştırma yatırımları ekonomimizin itici gücü haline geldi” dedi.