Mavi bayraklı koydan 240 kilogram atık çıkarıldı

Bodrum Belediyesi’nden Deniz Dibi Temizliği Etkinliği

Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gönüllü bir dalış ekibi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne yakın bir tarihte Yahşi sahilinde deniz dibi temizliği etkinliği düzenledi. Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Kanat Hasan Özsert, Belediye Genel Koordinatörü ve Meclis Üyesi Niyazi Atare, Meclis Üyesi Halil Eser, ilgili birim müdürleri ve Yahşi Mahalle Muhtarı Hasan Karaoğlan katıldı.

Gönüllü dalış ekibi, Bodrum Belediyesi çalışanlarından oluşmaktaydı ve özverili çalışmaları sayesinde denizden çıkardıkları toplam 241 kilogram atığı, farkındalık yaratmak amacıyla Yahşi sahilinde sergiledi. Toplanan atıklar, geri dönüşüm işlemleri için Konacık Mahallesi’nde bulunan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Kanat Hasan Özsert, temizlik çalışmaları hakkında şunları söyledi:

“Bodrum genelinde başlattığımız ‘Denize En Çok Mavi Yakışır’ sloganıyla yola çıktığımız deniz dibi temizliğinin dördüncüsünü bugün Yahşi Mahallemizde gerçekleştirdik. Gün geçtikçe denizden çıkan atıklar azalmakta. Bu da vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet gösterdiğini, dikkat ettiğini gösteriyor. Bugün burada çalışan, denize giren emekçilerimize teşekkür ederim.”

Deniz Dibi Temizliği etkinliği, 11 Haziran Çarşamba günü Akyarlar sahilinde devam edecek.

Related Posts

AB’den sert uyarı: ’70 üvey kardeş kabul edilemez’

Avrupa Birliği sağlık bakanları, sperm ve yumurta bağışlarında etik sorunların ve donörden doğan çocukların artan sayısının yarattığı etkilerin önüne geçmek için uluslararası düzeyde sınırlama getirilmesini önerdi. İsveç ve Belçika’nın öncülüğünde hazırlanan teklif, Lüksemburg’da düzenlenen AB sağlık bakanları toplantısında gündeme geldi.

ABD’nin İran’a saldırısı sonrası BM’den ilk açıklama

ABD’nin İran’daki Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislere saldırı düzenlemesi sonrası BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, yazılı açıklama yaptı. B-2 bombardıman uçaklarıyla düzenlenen saldırının halen gergin durumdaki bölgede tehlikeli bir …

Bolu’da orman yangınına erken müdahale

Bolu’da çıkan orman yangınına erken müdahale sonucu büyümeden söndürüldü.

Emekli Büyükelçi Okçal: Kimse İsrail ve ABD karşıtlığı nedeniyle İran’daki molla rejimini destekleme noktasına gelmemeli

Emekli Büyükelçi Okçal: Kimse İsrail ve ABD karşıtlığı nedeniyle İran’daki molla rejimini destekleme noktasına gelmemeli

FETÖ davasında skandal itiraf! ‘Erol abinin ölümü Washington’da planlandı, Medine’de onaylandı. Katili dışarda’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski yaveri Ali Yazıcı, yargılandığı FETÖ Genelkurmay Çatı Davası’nda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında öldürülen Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un ölümüne ilişkin detayları açıkladı. Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok’un “Abdullah Tayyip Olçok’un, Erol Olçok’un suçu neydi?” diye bağırması üzerine Ali Yazıcı, “Erol Abi’nin ölümü Washington’da planlandı, Medine’de onaylandı. 15 Temmuz’da da uygulandı.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Paşinyan’ı kabul etti: Normalleşme görüşüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı kabul etti. Kabulde, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci kapsamında atılabilecek adımlar da ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, mevcut konjonktürde Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış müzakerelerinde varılan mutabakatın önemine dikkat çekti.