İzmir kentsel dönüşümde gaza bastı

İzmir Kentsel Dönüşüm Projelerinde Yeniden Başlıyor: İhaleler Devam Ediyor

İZMİR (İGFA) – Sayıştay raporları ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü tespitleri doğrultusunda, İZBETON AŞ’nin kentsel dönüşüm projelerindeki yapım işlerinin müteahhitlik belgesi olmayan kooperatiflere yaptırılmasına olanak sağlayan sözleşmeler sonlandırıldı. Bu durumun ardından çalışmalar yeniden başlıyor. İZBETON, Örnekköy 3’üncü ve 4’üncü yapım etapları için 4734 sayılı Kanun çerçevesinde ihale düzenledi ve Erensan İnşaat ile Okçuoğlu İnşaat İş Ortaklığı ile sözleşme imzaladı.

Üçüncü Kişilere Tapu Devri Yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hak sahipleri ile uzlaşma sağlayarak yerinde dönüşümü gerçekleştirme hedefiyle, kent merkezinde 6 bölgede toplam 248 hektar alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. İhaleler kapsamında üçüncü kişilere tapu devri söz konusu değil.

Tüm Etaplar Hak Sahiplerinden Devralınan Alanlarda Devam Ediyor

Kentsel dönüşüm proje alanlarında yapım aşamasına geçen tüm etaplar, hak sahiplerinden devralınan arsalar üzerinde ve tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki alanlarda yürütülüyor. İnşaat ruhsatları İmar Kanunu’nun 26. Maddesi kapsamında alınıyor.

Örnekköy 3. ve 4. Etap için yapılan ihale kapsamında yüklenici ve üçüncü kişilere tapu devri yapılmayacak. İşlemler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arsa sahipliğinde yürütülecek. Uzundere ve Aktepe-Emrez etapları için de devam eden ihale çalışmalarında şantiyelerin bir an önce aktif hale gelmesi ve inşaatların en kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Related Posts

Konya’da ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitingi: CHP’den ‘AK Partililer hazırlansınlar!’ çağrısı

CHP Konya’da “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” temasıyla miting düzenliyor. Yurttaşlar Kılıçarslan Kent Meydanı’nda düzenlenecek miting için alana akın etmeye devam ediyor

Şanlıurfa’daki doluda tarım arazileri zarar gördü

Şanlıurfa’nın Bozova, Hilvan ve Halfeti ilçelerinde dolu etkili oldu. İlçelerinde olumsuz etkilendiği doluda ekili arazilerdeki ağaçlar zarar gördü.

Adıyaman’da gökyüzünde Starlink heyecanı

SpaceX’in uyduları Adıyaman başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bir çok kentinde görüldü.

Selçuk Bayraktar’dan TEKNOFEST KKTC açıklaması

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST KKTC’yi ve Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki başarısını değerlendirdi.

Hindistan’da yine izdiham: Dini festivalde en az 6 kişi öldü

Hindistan’daki bir dini festivalde çıkan izdihamda en az 6 kişi hayatını kaybetti.

Türk gemiciler ateş çemberinde kaldı

Türk personelin görev yaptığı iki gemi Yemen’de, İran destekli Husilerin kontrolündeki bir limanda adeta kapana kısıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir