Çalışanlarına zorbalık yaptığı iddiasıyla hakkında bağımsız soruşturma başlatılan İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Dominic Raab istifa etti.
Reuters’ın haberine göre, Raab, istifa mektubunu Başbakan Rishi Sunak’a iletti. Başbakanlık Ofisi, konuyla ilgili henüz bir yorum yapmazken, Raab’ın mektubunda, “Soruşturmayı ben talep etmiştim ve herhangi bir zorbalık bulgusuna rastlanırsa istifa edeceğimi taahhüt etmiştim. Sözümü tutmanın önemli olduğuna inanıyorum” dediği aktarıldı.
SORUŞTURMA AYLAR SÜRDÜ, ÜÇ KURUMDAN ÇALIŞANLAR DİNLENDİ
Dominic Raab hakkında çalışanlarına zorbalık (bullying) yaptığı iddiasıyla açılan bağımsız soruşturma sırasında üç farklı hükümet kurumu çalışanlarının zorbalık şikayetleri dinlenmiş ve sundukları kanıtlar incelenmişti. Kasım ayında kendi hakkında soruşturma açılmasını talep eden Raab, ‘görevi gereği’ soruşturmanın sonucu kabul etmek ile yükümlü olduğunu söylemiş, fakat tutum ve duruşunu da savunmuştu.
Aylar süren soruşturma sonunda hazırlanan rapor hakkında konuşan Raab, iki iddia hariç tüm zorbalık iddialarını reddetmiş, 4,5 yıl boyunca kimseye küfür etmediğini, bağırmadığını ya da fiziksel şiddet uygulamadığını söylemişti. Raab, söz konusu iki zorbalık bulgusu üzerine görevinden istifa etti. (DIŞ HABERLER)