Gezegendeki en pahalı hamburger: Altınla kaplı ve havyarla doldurulmuş hamburgerin fiyatı dudak uçuklatıyor

Altına sarılı ve havyarla süslenmiş dünyanın en pahalı hamburgeri gurmelere 5.000 avroya mal olacak.Hollanda’da tadılabilir.

Bu Guinness Rekorlar Kitabı tarafından rapor edilmiştir .

“Altın Çocuk” adı verilen yemeğin fiyatı ise 5967 ABD dolarına denk geliyor. Bu kadar çılgın bir fiyat, Robert’ın onu yaratmak için kullandığı malzemelerin yüksek kalitesinden kaynaklanıyor.

Bu hamburger büyük boyutundan dolayı pahalıydı ve Robert, rekoru kırabilecek standart boyutlu bir hamburger yapmak için kendine meydan okumaya karar verdi.

Sıfırdan bir tarif yaratan Robert, yalnızca pahalı değil aynı zamanda lezzet dolu bir burger geliştirmeye çalıştı.

Çörek, hafifçe kızartılmış ancak içi hala yumuşak olan Dom Pérignon şampanyasından yapılmıştır ve altın varakla kaplanmıştır. Burgerin kendisi sulu wagyu sığır etinden yapılmış ve üzerine kral yengeç ve havyar eklenmiş. Kompozisyon ayrıca şampanyaya sarılmış soğan halkalarını da içerir.

Tadı tatlı, ekşi, tuzlu, acı ve umami olarak tanımlanıyor, bu da hoş baharatlı bir aromaya sahip olduğu anlamına geliyor.

Yemeğin yapımıyla ilgili şunları söyledi: “Birkaç zorluk vardı, yalan söylemeyeceğim. Ama ilk büyük zorluk, bu burgerin tadını nasıl harika hale getireceğimizdi? Yani, bazı çok pahalı malzemeleri almak çok kolay ve bu çok kolay. Ama aynı zamanda tadının da harika olması benim için gerçekten önemliydi. Ne kadar ileri gidebileceğimizi, içine ne kadar koyabileceğimizi görmek ve yine de beş lezzetin mükemmel uyum içinde olduğundan emin olmak istedim. İkinci büyük zorluk ise malzemelerin seçimiydi. Örneğin, hamburgerdeki bazı malzemeler genellikle Hollanda’da bulunmuyor ancak tedarikçilerim bana çok yardımcı oldu.”

Robert, arkadaşlarının, ailesinin ve iş arkadaşlarının onun etrafında toplandığını ve burger lansmanına halkın tepkisinin harika olduğunu söylüyor.

Burgeri sadece çocukluk hayali olan Guinness Dünya Rekoru sahibi olmak için değil, aynı zamanda Hollanda’daki yoksulluk sorununa dikkat çekmek için de kullandı. Şef, yerel bir gıda bankasına satılan ilk Golden Boy burgerinden elde edilen 5.000 €’nun tamamını bağışladı.

Bu parayla yardıma ihtiyacı olan ailelere 1.000 adet gıda seti yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx