Friedrich Merz Almanya’nın yeni Şansölyesi seçildi



Friedrich Merz Almanya’nın Yeni Başbakanı Seçildi

Almanya’da Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi Genel Başkanı Friedrich Merz, parlamentoda yapılan ikinci tur oylamada başbakan seçildi.

İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde Almanya’nın 10. Başbakanı olan Merz, ilk turda 310 milletvekilinin desteğini almıştı ancak seçilmesi için gereken 316 oya ulaşamamıştı.

Eşi Charlotte Merz ve kızları Constanze ve Carola oylamayı tribünden izlerken, eski Başkan Angela Merkel ise tribünde yer almıştı.

Yemin Töreni ve Göreve Başlama

Federal Meclis’te başbakan seçilen Merz, Bellevue Sarayı’na giderek Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’den atama belgesini alacak ve ardından yeniden Federal Meclis’e dönerek yemin edecek.

Yemin töreninin ardından kabinenin yeni üyeleriyle birlikte Bellevue Sarayı’na gidecek olan Merz’in bakanları, Cumhurbaşkanı Steinmeier’den atama belgelerini alacak ve meclise dönerek yemin ettikten sonra göreve başlayacak.

Friedrich Merz Kimdir?

Friedrich Merz, 11 Kasım 1955 tarihinde Brilon’da doğmuş Alman siyasetçi ve hukukçu. 2022 yılından bu yana CDU’nun federal başkanı ve muhalefet lideri olarak görev yapmaktadır.

1989-1994 yılları arasında Avrupa Parlamentosu üyesi olan Merz, 2018 yılında siyasete geri dönmüş ve CDU’nun parti lideri olmuştur.

Merz, Almanya’nın AB’de liderlik rolünü artırması gerektiğini savunurken, NATO’ya katılımı desteklemiş ve Ukrayna’ya destek sözü vermiştir.

Evli ve üç çocuk babası olan Merz’in havacılık tutkunu olduğu ve boş zamanlarında uçtuğu bilinmektedir.


Related Posts

3 ABD’li askere saldıran 15 sanık için mütalaa verildi

İzmir’de, geçen yıl eylül ayında 3 ABD’li askere yönelik fiziki saldırıya ilişkin, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Kayahan Çetin ile TGB üyesi 14 sanığın yargılandığı davada mütalaa sunuldu.

Son dakika.. Trendyol GO’yu Uber satın aldı

Trendyol Grubu, Uber Technologies, Inc. ile Trendyol GO’nun çoğunluk hisselerinin devri için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Katolik Kilisesi’nde papalık seçim süreci yarın başlıyor

Vatikan’da Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek üzere seçim süreci (Konklav) yarın başlayacak

ABD-Türkiye temasları | Barış diplomasisi için yeni adım: Trump, Ukrayna savaşını bitirmek için Erdoğan’dan destek istedi

ABD-Türkiye temasları | Barış diplomasisi için yeni adım: Trump, Ukrayna savaşını bitirmek için Erdoğan’dan destek istedi

Kadınlar vahşice katledilen Bahar Aksu için toplanacak

İstanbul’da kadınlar sabah saatlerinde boşandığı erkek tarafından sokak ortasında vahşice katledilen Bahar Aksu için bir araya geliyor. Cinayete tepki gösteren kadınlar saat 19.00’da ve 19.30’da iki ayrı eylem düzenleyecek

Ankara’da sürpriz zirve

Bakan Kurum, “Yerel yönetimlerimizle iş birliği içinde çalışmayı sürdüreceğiz.” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir