Finlandiyalı milletvekillerinden Filistin’e tam destek

Finlandiya Parlamentosunun Çoğunluğu, Filistin Devletinin Tanınmasını Destekliyor

Finlandiya haber ajansı YLE’nin parlamentoda gerçekleştirdiği ankete göre, Finlandiyalı milletvekillerinin çoğunluğunun Filistin devletinin tanınmasını istediği ortaya çıktı.

200 milletvekilinden 107’sinin katıldığı ankette, 61 milletvekili Finlandiya’nın Filistin devletini tanımasını desteklerken, 32’si karşı çıktı. 14 milletvekili ise kararsız ya da fikrini belirtmek istemedi.

İktidar Partisi Destek Veriyor

YLE’nin bildirdiğine göre, Başbakan Petteri Orpo’nun Ulusal Koalisyon Partisi (NCP) milletvekillerinin çoğunluğu Filistin devletinin tanınmasını destekliyor.

Ayrıca, parlamentonun ikinci büyük partisi olan aşırı sağcı Gerçek Finler ve Hristiyan Demokratlar’ın ise Filistin devletinin tanınmasına şu anda sıcak bakmadıkları belirtildi.

Muhalefette bulunan Sosyal Demokrat Partisi (SDP), Yeşiller Birliği, Sol İttifak ve Şimdi Hareket partilerinden milletvekillerinin tamamı Filistin devletinin tanınmasını desteklediklerini belirtti.


Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo

Yeşiller Birliği partisinden milletvekili Saara Hyrkkö, yaptığı açıklamada, “İsrail’i durdurmayı başaramazsak, yakında tanınacak bir Filistin kalmayacak. Uluslararası toplumun İsrail’e baskı yaparak Gazze’deki soykırımı ve Batı Şeria’daki yasadışı işgal ve baskıyı sona erdirmesi gerektiğini” belirtti.

Sol İttifak milletvekili Mai Kivela da Filistin devletinin tanınmasının, Filistinlilere yönelik uzun süredir süren zulme uluslararası baskıyla son vermenin bir adımı olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı da Destekliyor

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, daha önce yaptığı açıklamalarda Filistin devletini tanıyacaklarını söylemiş ancak bir tarih vermemişti.

Related Posts

AB’den sert uyarı: ’70 üvey kardeş kabul edilemez’

Avrupa Birliği sağlık bakanları, sperm ve yumurta bağışlarında etik sorunların ve donörden doğan çocukların artan sayısının yarattığı etkilerin önüne geçmek için uluslararası düzeyde sınırlama getirilmesini önerdi. İsveç ve Belçika’nın öncülüğünde hazırlanan teklif, Lüksemburg’da düzenlenen AB sağlık bakanları toplantısında gündeme geldi.

ABD’nin İran’a saldırısı sonrası BM’den ilk açıklama

ABD’nin İran’daki Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislere saldırı düzenlemesi sonrası BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, yazılı açıklama yaptı. B-2 bombardıman uçaklarıyla düzenlenen saldırının halen gergin durumdaki bölgede tehlikeli bir …

Bolu’da orman yangınına erken müdahale

Bolu’da çıkan orman yangınına erken müdahale sonucu büyümeden söndürüldü.

Emekli Büyükelçi Okçal: Kimse İsrail ve ABD karşıtlığı nedeniyle İran’daki molla rejimini destekleme noktasına gelmemeli

Emekli Büyükelçi Okçal: Kimse İsrail ve ABD karşıtlığı nedeniyle İran’daki molla rejimini destekleme noktasına gelmemeli

FETÖ davasında skandal itiraf! ‘Erol abinin ölümü Washington’da planlandı, Medine’de onaylandı. Katili dışarda’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski yaveri Ali Yazıcı, yargılandığı FETÖ Genelkurmay Çatı Davası’nda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında öldürülen Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un ölümüne ilişkin detayları açıkladı. Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok’un “Abdullah Tayyip Olçok’un, Erol Olçok’un suçu neydi?” diye bağırması üzerine Ali Yazıcı, “Erol Abi’nin ölümü Washington’da planlandı, Medine’de onaylandı. 15 Temmuz’da da uygulandı.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Paşinyan’ı kabul etti: Normalleşme görüşüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı kabul etti. Kabulde, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci kapsamında atılabilecek adımlar da ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, mevcut konjonktürde Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış müzakerelerinde varılan mutabakatın önemine dikkat çekti.