Eşini 30 bıçak darbesiyle öldüren kocaya indirim uygulanmıştı: Gerekçesi buymuş!

Konya’da Eşi Elif Durmaz’ı 30 Bıçak Darbesiyle Öldüren Bekir Durmaz’a Verilen 17,5 Yıl Hapis Cezası Gerekçesi Açıklandı

Konya’da boşanma davası açan eşi Elif Durmaz’ı 30 bıçak darbesiyle öldüren Bekir Durmaz’a verilen 17,5 yıl hapis cezasının gerekçesi mahkeme tarafından açıklandı. Haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanan kararda, kadının sadakat yükümlülüğünü ihlal etmesi ve evlilik birliğinin temelinin sarsılması belirtilerek, Durmaz lehine haksız bir saldırı olduğu vurgulandı.

30 Bıçak Darbesiyle Öldürdü

Olay, 21 Ağustos’ta Süleyman Çelebi Mahallesi İsmail Kaya Caddesi’nde meydana geldi. Bekir Durmaz, boşanma aşamasındaki eşi Elif Durmaz’ı alışveriş yapmak bahanesiyle otomobilde bıçaklayarak öldürdü. Cinayet, zihinsel engelli oğlu gözleri önünde gerçekleşti. Durmaz, polis merkezine giderek olayı ihbar etti ve Elif Durmaz’ın öldüğü tespit edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Elif Durmaz’ın 30 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirtildi. Durmaz, mahkemede haksız tahrik altında eşini öldürme suçundan yargılandı ve 18-24 yıl arasında hapis cezası istendi.

Bekir Durmaz, yargılandığı Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde pişmanlığını belirterek 17,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak bu kararı verdi.

Haksız Tahrik İndirimini Gerekçesi

Mahkeme, gerekçeli kararda Anayasa ve Türk Medeni Kanunu’na atıf yaparak, Durmaz’ın eylemindeki haksız tahrik unsurlarını değerlendirdi. Sadakat yükümlülüğünün ihlal edilmesi ve olay günü maktulün hakaretleri haksız eylemin nedenlerinden biri olarak kabul edildi. Bu nedenle, haksız tahrik indirimi uygulanarak 17 yıl 6 ay hapis cezası belirlendi.

Related Posts

İran medyasından çarpıcı iddia: Pezeşkiyan İsrail saldırısında yaralandı

İran medyası, İsrail’in 13 Haziran’da başlattığı saldırılarda İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın Tahran’daki Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bacağından yaralandığını iddia etti.

Okulda arkadaşının boğazını sıktığı 10 yaşındaki Yusuf’tan acı haber

Okulda akranı tarafından boğazı sıkılan Yusuf, 45 gün sonra yaşam savaşını kaybetti. Yusuf’un ağabeyinin de 15 ay önce okulda çıkan kavga sonrası yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Raylara düşen kediyi kurtarmak için treni durdurdu, raylara indi

Bakırköy Marmaray durağında rayların üzerinde duran yavru kediyi fark eden makinist, seferi durdurdu. Raylara inerek kediyi kurtaran makinist, yolculardan alkış aldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Hindistan’da düşen uçakta yeni detaylar ortaya çıktı: Soruşturma pilotlara yoğunlaştı

Air India’nın 12 Haziran’daki ölümcül kazasına ilişkin soruşturmada, uçağın iki motoruna yakıt akışını sağlayan anahtarların kalkıştan hemen sonra kapatıldığı tespit edildi. İlk bulgular, Boeing 787 Dreamliner model uçakta teknik bir arıza olmadığını, odak noktasının pilotların eylemleri olduğunu ortaya koydu.

Terör örgütü PKK’nin silah bırakmasının ardından TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan ilk açıklama: ‘Komisyonla ilgili çalışma bitmek üzere’

Terör örgütü PKK’nin silah bırakmaya başlamasının ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’tan dikkat çeken bir mesaj geldi. Kurtulmuş, “Süreç planlandığı gibi gidiyor. Komisyonla ilgili çalışma bitmek üzere. Komisyon süreci TBMM adına takip edecek” ifadelerini kullandı.

Diyabet hastası ilk Barbie

OYUNCAK üreticisi Mattel, Tip-1 diyabet hastası ilk Barbie bebeğini piyasaya sürdü.