Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü: Türkiye elinden geleni yapmaya hazır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim, 6 Mayıs gecesi meydana gelen saldırı ve güncel gelişmeleri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin Pakistan’a olan dayanışmasını dile getirirken, saldırıda hayatını kaybeden Pakistanlılara Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Erdoğan, Türkiye’nin Pakistan’ın soğukkanlı ve itidalli politikasını desteklediğini vurgulayarak, Cammu-Keşmir’deki terör saldırısına ilişkin tarafsız, şeffaf ve güvenilir uluslararası bir soruşturmanın yapılması teklifinin yerinde olduğunu belirtti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Türkiye’nin gerilimin artmasını engellemek için gerekli adımları atmaya hazır olduğunu ve diplomatik temasların devam edeceğini ifade etti.

Related Posts

Denizli’de uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Arnavutluk Başbakanı Rama’nın ayakkabıları gündem oldu

Arnavutluk’ta başlayan Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi için Tiran’a gelen liderleri karşılayan Başbakan Rama’nın spor ayakkabıları sosyal medyada dikkat çekti. Başbakan Rama’nın ayakkabılarının yanı sıra İtalya Başbakanı Meloni’yi kırmızı halında beklerken diz çökmesi ayrıca gündem oldu.

Husiler: Ben Gurion Havalimanı’nı hipersonik füzeyle hedef aldık

Yemen’de İran destekli Husiler, İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nı bir kez daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

İsrail hava saldırılarıyla en az 60 Filistinliyi daha öldürdü

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik son hava saldırıları, dün gece saatlerinde gerçekleşti. Bu saldırılarda, özellikle Han Yunus ve Cebaliya bölgelerinde en az 60 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırılarda ölenler …

CHP’li Tanal’dan ‘Dünya İklim Günü’nde ‘Kanal İstanbul’ eleştirisi

İklim krizine karşı acil önlem alınması çağrısında bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, ”Bilime kulak verin, Kanal İstanbul’dan vazgeçin. Çünkü Kanal İstanbul’da ısrar, ölüm demektir” dedi.