Durov, Fransız istihbaratının Romanya’daki muhafazakarların ‘susturulması’ talebini reddetti

Telegram CEO’su Pavel Durov, Fransız İstihbaratının Engelleme Talebini Reddetti

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, DGSE Genel Müdürü Nicolas Lerner’in Romanya muhafazakarlarına ait hesapların engellenmesi talebinde bulunduğunu belirtti.

Durov, Hotel de Crillon otelinde gerçekleşen Salon des Batailles fuarında, Nicolas Lerner ile bir araya geldiğini ve Fransız istihbaratının liderinin seçimler öncesinde Romanya’daki muhafazakârları susturmasını istediğini söyledi. Ancak Durov, bu talebi reddettiğini vurguladı.

Önceden de Durov, Batı Avrupa ülkelerinden birinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı Romanya’da Telegram platformunda sansür uygulanmasını talep eden bir isteği reddettiğini açıklamıştı.

Romanya’da dün gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ise sonuçlar merakla bekleniyor.

Romanya’da beş yılda bir yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri 24 Kasım’da gerçekleşmişti. İlk tur sonuçlarına göre, Batı ve NATO karşıtı bağımsız aday Georgescu oyların yüzde 22.94’ünü alarak ilk sırada yer almıştı. Seçimlerin ikinci turu 8 Aralık’ta planlanmıştı ancak Romanya Anayasa Mahkemesi, ilk turun sonuçlarını iptal etmişti.

Related Posts

AB’den sert uyarı: ’70 üvey kardeş kabul edilemez’

Avrupa Birliği sağlık bakanları, sperm ve yumurta bağışlarında etik sorunların ve donörden doğan çocukların artan sayısının yarattığı etkilerin önüne geçmek için uluslararası düzeyde sınırlama getirilmesini önerdi. İsveç ve Belçika’nın öncülüğünde hazırlanan teklif, Lüksemburg’da düzenlenen AB sağlık bakanları toplantısında gündeme geldi.

ABD’nin İran’a saldırısı sonrası BM’den ilk açıklama

ABD’nin İran’daki Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislere saldırı düzenlemesi sonrası BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, yazılı açıklama yaptı. B-2 bombardıman uçaklarıyla düzenlenen saldırının halen gergin durumdaki bölgede tehlikeli bir …

Bolu’da orman yangınına erken müdahale

Bolu’da çıkan orman yangınına erken müdahale sonucu büyümeden söndürüldü.

Emekli Büyükelçi Okçal: Kimse İsrail ve ABD karşıtlığı nedeniyle İran’daki molla rejimini destekleme noktasına gelmemeli

Emekli Büyükelçi Okçal: Kimse İsrail ve ABD karşıtlığı nedeniyle İran’daki molla rejimini destekleme noktasına gelmemeli

FETÖ davasında skandal itiraf! ‘Erol abinin ölümü Washington’da planlandı, Medine’de onaylandı. Katili dışarda’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski yaveri Ali Yazıcı, yargılandığı FETÖ Genelkurmay Çatı Davası’nda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında öldürülen Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un ölümüne ilişkin detayları açıkladı. Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok’un “Abdullah Tayyip Olçok’un, Erol Olçok’un suçu neydi?” diye bağırması üzerine Ali Yazıcı, “Erol Abi’nin ölümü Washington’da planlandı, Medine’de onaylandı. 15 Temmuz’da da uygulandı.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Paşinyan’ı kabul etti: Normalleşme görüşüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı kabul etti. Kabulde, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci kapsamında atılabilecek adımlar da ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, mevcut konjonktürde Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış müzakerelerinde varılan mutabakatın önemine dikkat çekti.