Dondurulmuş Sarımsak Neden Tazesinden Bile Daha Sağlıklı !

Dondurulmuş sarımsakla bilim deneyi

Bilim insanları, sarımsağı -60 santigrat derece sıcaklıktaki bir dondurucuda iki ay boyunca sakladıkları bir deney gerçekleştirdiler. Bu sürenin sonunda sarımsak çıkarıldı, ezildi ve bazı bileşiklerle karıştırılarak LTAG olarak bilinen bir karışım oluşturuldu. Yapılan analizlere göre sıradan taze sarımsaktan çok daha iyi bir etki vaat ediyordu .

Bu sarımsak karışımının etkinliğini doğrulamak için fareler üzerinde deneyler yapıldı. Bu testler, LTAG tüketen farelerin dayanıklılığın arttığını ve fiziksel durumlarının iyileştiğini gösterdi; bu da dondurulmuş sarımsağın sağlık ve fiziksel refahı olumlu yönde etkilediğini ortaya koydu. Elbette daha az sarımsak tüketen, hatta hiç tüketmeyen kontrol grupları da vardı ve bunların böyle bir etkisi olmadı.

Sarımsak nasıl dondurulur

Yani şimdiye kadar sarımsakları dondurmaktan korkuyorsanız buna gerek yok, tam tersine bunu yapmaktan çekinmeyin. Ancak sarımsak dişlerinin taze ve hasarsız olduğundan emin olun. Küf, çürüme veya zararlıların saldırısına uğramamalıdırlar. Daha sonra sarımsakları doğrayın veya ezin ve hava geçirmez kaplarda veya özel dondurucu torbalarda saklayın. Altı ay içinde en iyi kalitede kullanım için torbalara donma tarihini işaretlemeyi unutmayın. İster gulaşa ister yazlık barbekü turşusuna ekleyin, mutfağınıza kesinlikle çok yönlü ve sağlıklı bir katkı olacaktır.

Doğru kapları seçmek

Ayrıca dondurmak için doğru kabı seçin; özel dondurucu torbaları, cam kaplar veya dondurmaya uygun diğer kaplar en iyisidir. Ayrıca, depolanan sebzelerin çok çabuk bozulmasına neden olabilecek nem girişini önlemek için kapların her zaman sıkıca kapatıldığından emin olun.

Dondurulmuş sarımsak , her seferinde soyulup doğranmasına gerek kalmadan, yemeklerde kolaylıkla kullanılabilir .

Ayrıca dondurma, sarımsağın tadını da koruyor; önceki araştırmada da görülebileceği gibi, bazı durumlarda içerdiği faydalı maddelerin içeriğini bile artırabiliyor. Bununla birlikte, sarımsağın sağlık açısından faydaları umut verici olsa da, aşırı tüketimi zararlı olabileceğinden, ölçülü olarak tüketilmesi önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx