Her iki tarafında da tarih basılmamış olan 20 penilik bir madeni para değerinden yüzlerce kat fazlaya satıldı. Her iki tarafında da tarih basılmamış olmasından dolayı “Mule” adı verilen 20 peniden, dolaşımda binlerce tane daha olabileceği düşünülmektedir.
Hatanın, Kraliyet Darphanesi’nin 20 peni madeni paraların tasarımını 2008’de değiştirmesi ve tarihin arkadan öne alınmasıyla meydana geldiği düşünülmektedir. Ancak bu paralar basılırken eski kalıp yanlışlıkla kullanıldı ve bazı madeni paralar her iki yüzünde de tarih olmadan piyasaya sürüldü. Bu şekilde hatalı olan 250 bin kadar madeni paranın dolaşıma girmiş olabileceği tahmin ediliyor.
“BİR KUTUDA SAKLADIM”
Bu hatadan dolayı nadir olduğu için değerli hale gelen madeni paralardan birine sahibi parayı satışa çıkardı. 20 peni (8TL) için, dokuz teklif alındıktan sonra 97 sterline ( 4 bin 346 TL) satıldı. Parayı satan kişi şu açıklamayı yaptı:
“Royal Mint hatası, 2008’den kalma tarihsiz bir 20 penilik madeni parayla sonuçlandı. Bu madeni para, 2008’de kendim bulduğum ve bir kutuda sakladığım bir madeni para. Bu yüzden bu madeni para, piyasadaki diğerlerine kıyasla doğal parlaklığını korudu.”
More Stories
Mülteci kampında yangın: Suriyeli kız hayatını kaybetti
Akar’dan Kayserispor’a Destek Ziyareti
Karşı şeride geçip kamyonla çarpışan otomobilin sürücüsü öldü