Avrupa ülkesini sarsan yolsuzluk krizi

İspanya’da PSOE’de Yolsuzluk İddialarıyla İstifa Şoku

İspanya’da hükümetin büyük ortağı olan Sosyalist İşçi Partisi’nde (PSOE), Başbakan Pedro Sanchez’in Genel Sekreterliğini yaptığı Santos Cerdan’ın yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifasıyla kriz patlak verdi.

PSOE Teşkilat Koordinasyon Sekreteri Santos Cerdan, eski Ulaştırma Bakanı Jose Luis Abalos ve danışmanı Koldo Garcia’yla bağlantılı olduğu iddia edilen yolsuzluk soruşturmasının ardından parti içindeki görevlerinden istifa etti. Jandarma biriminin Garcia’nın evinde yaptığı aramada bulunan ses kaydı, siyasi krize neden oldu.

Medyada yer alan haberlere göre, Cerdan ile Garcia arasındaki ses kaydında Cerdan’ın 2014’teki ön seçimlerde hile yaparak Sanchez’in lehine sonuçlar elde etmesini istediği konuşuldu. Ses kaydında Cerdan, belirli kişilerin oylarını kontrol etmelerini istediği ve Abalos’a maddi bir komisyon aktarılacağı dile getiriliyor.

Bu gelişmelerin ardından PSOE içinde şok etkisi yarattığı belirtilirken, Cerdan istifaya zorlanmıştır.

Sanchez, Halktan Özür Diledi

Başbakan Sanchez, Cerdan’ın istifasının ardından basın toplantısı düzenleyerek vatandaşlardan özür diledi. Sanchez, şeffaf ve temiz siyaset için çaba gösterdiğini belirterek yolsuzluk iddialarına karşı sıfır toleransın olduğunu vurguladı.

İspanya, İsrail’den tanksavar füze alımını iptal etti

Sanchez, Cerdan’ın istifasının ardından parti içinde reform yapacaklarını açıkladı ve erken seçim taleplerine karşı çıktı. Muhalefet partileri ise Sanchez’in istifasını ve erken seçimi talep etmektedir.

Muhalefet Erken Seçim İstiyor

Halk Partisi lideri Feijoo, yaptığı açıklamada, Sanchez’in istifasını ve erken seçimi talep ederken, Bask ve Katalan partileri ise PSOE’deki yolsuzluk iddialarına rağmen hükümeti desteklemeye devam edeceklerini belirtmiştir.

Related Posts

Trump’ın saldırıdan önce Netanyahu ile görüştüğü ortaya çıktı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarından önce ve sonra olmak üzere Perşembe günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birkaç kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. ABD merkezli ABC’nin haberine göre ise ABD …

Tahran ve Tebriz’de yeni patlama sesleri yükseliyor

Son dakika gelişmelerine göre Tahran ve Tebriz’de patlama sesleri yeniden başladı. Şehrin güneyine yapılan saldırılara karşı İran Hava Savunma Sistemleri de devreye girdi

Son dakika: Ankara’da kritik güvenlik zirvesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın bugün Dışişleri Bakanlığı’nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki: Apaçık provokasyon

İsrail’in bölgeyi ateşe atan saldırılarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail’in komşumuz İran’a düzenlediği saldırılar, uluslararası hukuku hiçe sayan apaçık bir provokasyondur. Netanyahu yönetimi pervasız, saldırgan ve hukuk tanımaz eylemleriyle bölgemizi ve tüm dünyayı felakete sürükleme gayretindedir” ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Hegseth Panama ve Grönland ile ilgili mesaj: ‘Zorla alınabilir’

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Panama ve Grönland’ın “zorla alınmasına” yönelik planların olup olmadığına ilişkin soruya, “Savunma Bakanlığı olarak görevimiz her türlü olasılığa karşı planlı olmak” diye cevap verdi.

AKP’den flaş Manisa kararı

AKP Manisa İl Başkanı Süleyman Turgut, Ferdi Zeyrek’in vefatı nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılacak başkanlık seçiminde aday çıkarmayacaklarını açıkladı.