AKP’li Gökçek’ten Mansur Yavaş’a “bardak” sorusu: Ankara’dan Londra’ya kadar yol olabilecek bu bardaklar nerededir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Yolsuzluk İddiaları

AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) karton bardak ve çöp poşeti ihalelerinde yolsuzluk yapıldığını iddia etti. Gökçek, belediyenin yaptığı 159 milyon liralık ihalede dikkat çeken unsurlar olduğunu belirterek, “Mansur Yavaş‘a şu soruyu sormak istiyorum; Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın aldığı 45 milyon bardak nerede?” dedi.

Gökçek, üzerinde “45 milyon bardak nerede” yazan pankart ve Mansur Yavaş’ın maketi ile bir basın toplantısı düzenledi. Bardak ihalesine örnek veren Gökçek, 15 bin koli bardak alındığını ve her kolide 3 bin bardak bulunduğunu belirtti. Toplamda 45 milyon bardağın alındığını ve bu bardakların şu anda nerede olduğunu sordu.

Ayrıca, ABB’nin 2022 yılında düzenlediği ihalede 2,5 milyon bardak alındığını ve bu bardakların taziye çadırlarında kullanıldığını belirten Gökçek, 10 milyon çorba bardağının da alındığını ifade etti. Ancak, toplamda 45 milyon bardak alındığı halde bu rakamların bu izlemediğini söyledi.

Aynı zamanda 2 milyon adet çöp poşeti alındığını ve ihaleyi alan firmanın sadece ABB’den ihale aldığını ve bir yıl önce kurulduğunu kaydeden Gökçek, bu durumu da şaibeli bulduğunu belirtti.

Tüm bu iddiaların ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yolsuzluk iddialarıyla sarsıldığı görülüyor.

Related Posts

Çeşme’deki Kavgada 2 Şüpheli Tutuklandı

Çeşme’deki eğlence mekanında 7 kişi yaralandı, 2 şüpheli tutuklandı, yaralılar taburcu edildi.

İki-devletli çözüm için baskı büyüyor: Demokratlardan Beyaz Saray’a Filistin çağrısı

ABD merkezli Axios’un haberine göre Beyaz Saray’ı Filistin Devleti’ni tanımaya çağıran bir mektuba 12’den fazla Demokrat temsilci imza attı. Öte yandan bazı Cumhuriyetçiler ile açıkça İsrail yanlısı olan bazı Demokratlar İsrail Başbakanı Binyamin …

Mazlum Abdi, Yeni Yaşam’a konuştu: Suriye’de merkezî olmayan temelli bir değişim olacak; Türkiye ile doğrudan ilişkilerimiz var, olumlu rol oynayacaklarını umuyoruz

Mazlum Abdi, Yeni Yaşam’a konuştu: Suriye’de merkezî olmayan temelli bir değişim olacak; Türkiye ile doğrudan ilişkilerimiz var, olumlu rol oynayacaklarını umuyoruz

Torreira ve Devrim Özkan’dan tekne kaçamağı

Lucas Torreira ve Devrim Özkan, aşklarına ikinci bir şans verdiklerini Bodrum’da gözler önüne serdi. Ünlü çift, Bodrum’da bir teknede tatil yaparken objektiflere takıldı.

Portekiz’de aşırı sıcaklar nedeniyle son bir haftada 264 kişi öldü

Portekiz’de aşırı sıcaklar nedeniyle son bir haftada 264 kişi öldü

Fatih’te Tarihi Hamamda Yangın

Balat’taki Tahta Minare Hamamı’nda yangın çıktı, itfaiye 1 saatte söndürdü, hasar meydana geldi.