AfD’nin “kesin aşırı sağcı oluşum” olarak sınıflandırılmasına neden olan istihbarat raporu sızdırıldı

Almanya’da Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı, AfD Partisi’ni Aşırı Sağcı Olarak Sınıflandırdı

Almanya’da Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı, Almanya için Alternatif Partisi (AfD) yetkililerinin antidemokratik, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı tutumlar sergilediği konusunda detaylı bir rapor hazırladı.

Teşkilat tarafından yıllar süren çalışmalar sonucunda oluşturulan ve gizli olarak tutulan 1000 sayfayı aşan raporun bir bölümü sızdırıldı ve “Devlete Sor” platformu tarafından yayımlandı.

Raporda, AfD’li siyasetçiler Alice Weidel, Tino Chrupalla ve Maximilian Krah’ın açıklamalarının yer aldığı 17 sayfalık bir bölüm öne çıktı. Bu siyasetçilerin antidemokratik, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı tutumları, açıklamaları ve röportaj analizleriyle tespit edildi.

Rapor, AfD Federal Derneği ve AfD Federal Yürütme Kurulunun açıklamalarını “Etnik kökene dayalı açıklamalar ve tutumlar”, “Yabancı düşmanlığı”, “İslamofobi” ve “Demokrasi ilkesi” başlıkları altında dört bölüme ayırdı.

Raporda, Weidel’in Müslümanları suçlayan ve ayrıştıran sözleri, Chrupalla’nın diğer politikacıları aşağılayıcı ifadeleri ve Gnauck’un nüfus mübadelesi çağrısı gibi çarpıcı detaylar yer aldı.

Anayasayı Koruma Teşkilatı, AfD’yi “kesin aşırı sağcı bir oluşum” olarak tanımlayarak partinin aşırılıkçı eğilimlerle insan haklarına zarar verdiğini belirtti. Parti, geçmişte yapılan erken genel seçimde yüzde 20,8 oy alarak önemli bir başarı elde etmişti.

Almanya siyasetinde dikkat çeken bu gelişmeler, ülkedeki demokrasi ve çeşitlilik konusundaki tartışmaları da gündeme getirdi.

Related Posts

ABD’nin kararı Suriyeli bakanı canlı yayında ağlattı

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün Suudi Arabistan’da yaptığı konuşmada, Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırıldığını ifade etti. Suriye Ekonomi Bakanı Nidal al-Shar, ABD’nin yaptırımlarının kaldırılmasının ardından canlı yayında gözyaşlarına …

MSB duyurdu: Yıldırım çarpan asker şehit oldu!

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde görev yapan Piyade Uzman Çavuş Mesut Karadağ, 14 Mayıs’ta yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu.

İsrail, bir gazeteciyi öldürdüğünü itiraf etti

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda gazeteci Hasan Abdulfettah Islih’in öldürüldüğünü itiraf etti.

Özgür Özel’den Silivri’ye davet

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Silivri’de yapılacak “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine ilişkin paylaşımda bulundu.

İsrail Gazze’de hastane bombaladı: 34 kişi öldü

İsrail Gazze Şeridi’nin doğusunda bulunan Han Yunus’taki Gazze-Avrupa Hastanesi ve çevresine düzenlediği saldırılarda 34 Filistinli yaşamını yitirdi, en az 40 kişi yaralandı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada Gazze Avrupa Hastanesi ve …

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırmayı planlıyoruz; bu hafta içinde Rubio, Suriye Dışişleri Bakanı ile Türkiye’de görüşecek

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırmayı planlıyoruz; bu hafta içinde Rubio, Suriye Dışişleri Bakanı ile Türkiye’de görüşecek