Seri katil bu sefer yakalandı! 22 yılda 11 kocasını öldürdü

İranlı Kolsum Akbari, 2000 yılından 2022’ye kadar 11 kocasını sistematik şekilde öldürdüğü suçlamasıyla yargılanıyor. Savcılığa göre Akbari, kurbanlarını diyabet ilaçları, cinsel güç artırıcılar ve bazı durumlarda endüstriyel alkolle zehirledi.

Kurbanların yaşlı ve hasta olması, ölümlerin doğal nedenlerle gerçekleştiği izlenimi vererek cinayetlerin yıllarca fark edilmemesine yol açtı.

NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Iran Wire haber sitesinde yer alan habere göre vaka 2023’te, son eşi Azizollah Babaei’nin şüpheli ölümü sonrası açığa çıktı.

Babaei’nin oğlu, babasının geçmişte Akbari ile evli olduğunu ve kadının daha önce onu öldürmeye çalıştığını öğrenince yetkililere başvurdu. Aile, Akbari’nin son gelinleri olduğunu teşhis etti.

MAHKEMEDEN İDAM TALEBİ

Sari Devrim Mahkemesi’ndeki duruşmada, dört kurbanın yakınları İslami hukuk uyarınca Akbari’nin idamını talep etti.

Davada 45’ten fazla müşteki bulunuyor. Akbari’nin avukatı, müvekkilinin akıl sağlığının incelenmesini istedi.

Ancak bir müşteki, cinayetlerin detaylı planlandığını belirterek bu savunmayı reddetti.

SERVET İÇİN ÖLDÜRME İDDİASI

Savcılığın iddianamesinde Akbari, “planlı cinayet” suçundan 11 kez, “öldürmeye teşebbüs”ten ise 1 kez yargılanıyor.

Suçlamalara göre sanık, yaşlı erkeklerle evlenip servetlerini ele geçirmek amacıyla cinayetleri işledi. Mahkeme, duruşmaların tamamlanmasının ardından kararını açıklayacak.

Related Posts

Denizde erkek cesedi bulundu

İzmir’in Bayraklı ilçesinde denizden henüz kimliği belirlenemeyen bir ceset çıktı.

Mersin’de baba dehşeti: Oğullarını vurdu

Mersin’de İbrahim T. isimli adam, iki oğlu ile onların arkadaşı bir kişiyi araçla takip edip, tüfekle yaraladı.

Alvaro Morata’nın veda mesajında Galatasaray Yönetimi’ne sert tepki: “Adalet değerlerime aykırı!”

Galatasaray’dan ayrılan Alvaro Morata, sarı-kırmızılılara veda mesajında çarpıcı ifadeler kullandı.

214 Siber Suç Şüphelisi Yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, son 2 haftada 214 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Atama bekleyen öğretmenlerden MEB önünde siyah çelenkli protesto

2024 KPSS mağduru öğretmenler, düşük kontenjanlar ve adaletsiz branş dağılımına tepki göstererek ek atama talebinde bulundu.

İzmir depreminde ikizlerini, trafik kazasında kardeşini kaybetti

İzmir depreminde kaybettiği 15 yaşındaki ikizleri Sayra ve Çınar adına vakıf kurarak binlerce çocuğa uzattığı yardım eliyle depremin simgesi olan Tülin Batmaz, Sivas’ta geçirdiği trafik kazasında kardeşini kaybetti.