Denizli’deki orman yangınında 165 hektar alan kül olmaktan kurtarıldı

Edinilen bilgiye göre; bugün saat 13.30 sıralarında Honaz ilçesine bağlı Karaçay Mahallesi Kuşoğlu mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bölgede etkili olan rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayılan yangının kontrol altına alınabilmesi için Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından karadan ve havadan müdahale edilmeye başlandı.

Yangınına havadan 3 helikopterin yanı sıra karadan ise 10 arazöz, 4 iş makinesi, 6 ilk müdahale aracı ve 87 yangın söndürme işçisiyle müdahale edildi. Yangının büyümeden kontrol altına alınması için zamana karşı verilen mücadeleye köylüler de gerek ellerindeki kazma kürekler gerekse traktör ve su tankerleriyle destek verdi.

Yangın mahallindeki Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu, yangının ilerleyerek büyümesine engel olundu. Zamanında yapılan etkili müdahale sayesinde, 165 hektar ormanlık alanın zarar görmesinin önüne geçildi. Kontrol altına alınan ve soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yaklaşık 1buçuk hektar orman alanı zarar gördü.

Related Posts

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance: Ukrayna’nın savaşını fonlamaktan bıktık

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance: Ukrayna’nın savaşını fonlamaktan bıktık

Kızıltepe’de Palmiye Ağacı Yangını

Kızıltepe’de bir parkta kimliği belirsiz kişilerce bir palmiye ağacı ateşe verildi, yeni ağaç dikildi.

Bilecik’te Cinayet: Zanlı Tutuklandı

Bilecik’te tartıştığı kişiyi tüfekle öldüren H.B. tutuklandı.

Fabrika alev alev yandı, 2 kişi hayatını kaybetti

Balıkesir’in Gönen ilçesinde süt ürünleri fabrikasında yangın çıktı. 4 saatlik müdahalenin ardından yangın söndürülürken 2 kişi hayatını kaybetti.

Sağanak sonrası sel: Evleri su bastı

Van’ın Saray ve Özalp ilçesinde, akşam saatlerinde etkili olan sağanak, kırsal iki mahallede sele neden oldu. Debisi yükselen derelerden taşan sel suları nedeniyle bahçeler su altında kaldı, bazı evleri de su bastı.

M’Bakata sezonu kapattı: Lisansı dondurulacak

Gaziantep FK, Galatasaray maçında sakatlanan Salem M’Bakata’nın sağ dizinde ön çapraz bağ yaralanması, dış ve iç menisküs yırtıkları ve dış yan bağ yaralanması tespit edildiğini açıkladı.