Türkiye Afganistan mı oluyor?

Kenevir ile İlgili Yeni Düzenlemeler Kabul Edildi

Kenevir ürünlerinin eczanelerde satışına yönelik sağlık alanında yapılan düzenlemeler, muhalefetin itirazlarına rağmen TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Türkiye’de tıbbi kenevir ürünlerinin yasallaşması endişelere neden olurken, Türkiye Psikiyatri Derneği olası yan etkiler konusunda uyardı.

Tıbbi Kenevirin Toplumsal Etkileri

CHP milletvekili doktor Aylin Yaman, SÖZCÜ TV’de Para Poltika programında yaptığı açıklamada, kenevirin tıbbi ürünlerde kullanılmasına ilişkin yapılan değişiklikler hakkında endişelerini dile getirdi. Yaman, uzmanların görüşlerinin alınması gerektiğini vurgulayarak, detaylandırılmamış bir yasa değişikliği olduğunu söyledi.

Yaman’a göre, kenevirin kullanımına ilişkin belirsizlikler bulunmakta ve bu durum ciddi şüphelere yol açmaktadır. Özellikle tıbbi ürünlerin ne olduğunun net bir şekilde belirlenmesi gerektiğini söyleyen Yaman, hükümetin bu konuda şeffaf olması gerektiğini belirtti.

Uzman Görüşlerine İhtiyaç Var

CHP Bursa Milletvekili ve halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, kenevirin sağlıkla ilgili düzenlemelerde yer almasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda nasıl bir rol üstlendiği ve neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu konusunda sorular yöneltti.

Pala, Türkiye’de kenevirden elde edilen esrar bağımlılığı konusuna da değinerek, bu durumun ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda gereken adımları atması gerektiğini savunan Pala, toplum sağlığının korunması için uzman görüşlerinin alınması gerektiğini vurguladı.

Kenevir Kullanımıyla İlgili Endişeler

Kenevirin yaygın bir şekilde kullanımına yönelik düzenlemenin endişelere neden olduğunu belirten CHP’li Yaman, bağımlılık tedavisinde kullanılan ilaçların yetersizliğine dikkat çekti. Eczanelerde satışı yapılan kenevir ürünlerinin hekim kontrolünde olması gerektiğini vurgulayan Yaman, bağımlılığın ciddi bir sorun olduğunu ve tedavi sürecinde dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Nörobilim uzmanı uyardı: Sabah uyanır uyanmaz yaptığınız bu hata tüm gününüzü sabote ediyor

Milyonlarca kişinin güne başlarken yaptığı sıradan bir alışkanlığın, beynin en verimli saatlerini sabote ettiği ortaya çıktı.

Kirli yatak takımlarındaki büyük tehlike: Uzmanlardan uyarı

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Pervin Avcı, yatak, çarşaf ve yastık kılıfındaki bakteri ve mantarların çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Prof. Dr. Ergen: Adet geciktirici ilaçlar alışkanlığa dönüşmemeli

Prof. Dr. Ergen: Adet geciktirici ilaçlar alışkanlığa dönüşmemeli

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …