Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ÖTV zammına ilişkin açıklama

Milyonlarca Memur ve Emekli Enflasyon ve ÖTV Zam Kararlarını Bekliyor

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3 Temmuz tarihinde açıklanacak enflasyon rakamları ve ÖTV zammına ilişkin kararlar, büyük bir önem arz ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV’de katıldığı canlı yayında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomik anlamda yapılan açıklamalarda “Enflasyonun düşürülmesiyle birlikte dengeli bir büyümeyi hedefliyoruz. İstihdam ve büyüme konusunda olumlu sinyaller alıyoruz” diyen Yılmaz, bu konuda kararlı olduklarını vurguladı.

Yılmaz, enflasyon konusunda da önemli açıklamalarda bulunarak, “Enflasyon bizim önceliğimiz. Son 12 ay içinde yıllık enflasyon 40 puanın üzerinde düştü. Yıl sonuna gelindiğinde yüzde 20 seviyelerine geleceğiz. Gelecek yıl ise bu rakamlar yüzde 10’lara inecek” şeklinde konuştu.

Yarın netlik kazanacak olan ÖTV zammıyla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, “Şu anda bir değerlendirme süreci devam ediyor. Maliye politikalarının enflasyona etkisi de göz önünde bulundurularak karar verilecektir. Karar, yarın açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından netlik kazanacaktır” dedi.

Related Posts

Türkiye’ye inecekti: ‘Acil’ koduyla geri döndü

İngiltere’nin Liverpool kentinden Bodrum’a gitmek üzere havalanan easyJet uçağı, kalkıştan kısa süre sonra ‘acil durum kodu’ vererek geri döndü.

Kulis: PKK’nın silah bırakma görüntülerini önce Saray izleyecek

Korkusuz yazarı Can Coşkun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın DEM Parti heyetiyle önümüzdeki hafta yapacağı görüşme öncesi dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

Eyüpsultan’da ikiye bölünen otomobil sürücüsünün feci sonu

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde gece yarısı meydana gelen trafik kazası yürekleri burktu. Topçular Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde seyir halindeki bir otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak yol ortasındaki aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle adeta ikiye bölünen araç hurdaya dönerken, sürücü olay yerinde yaşamını yitirdi.

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

İran’dan çok konuşulacak nükleer hamlesi: Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan onayladı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile iş birliğinin askıya alınmasına ilişkin yasayı resmen onayladı. Pezeşkiyan, İran Atom Enerjisi Kurumu, Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi ve Dışişleri Bakanlığı’na hitaben …

CHP lideri Özel, ‘rehin alma’ hikâyesi anlattı: Oğlunu göremezsin…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100’üncü günü nedeniyle İstanbul Saraçhane’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, İBB Spor Kulübü’nün başkanı Fatih Keleş’in gözaltı ve tutukluluk süreçlerini anlattı. Özel, Keleş’in iftiraya zorlandığını, sağlık sorunları yaşayan oğlunun “rehin” alındığını söyledi.