Dünya liderlerinden yeni Papa’ya tebrik mesajları

Kardinaller Meclisi Yeni Papa Seçimiyle İlgili Dünya Liderlerinden Tebrik Mesajları Aldı

Kardinaller meclisinin ikinci gününde yeni Papa’nın seçilmesi, tüm dünyada dikkatle izleniyor. Katolik Kilisesi’nin yeni lideri 14’üncü Leo’ya, dünya liderlerinden tebrik mesajları geldi. Mesajlarda barış, dinler arası diyalog ve küresel iş birliği vurgusu öne çıktı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Papa 14’üncü Leo’ya gönderdiği mektupta ülkesinin “(Hz İsa) Mesih’in Vekili ile olan sarsılmaz bağını” vurguladı. Meloni, “İtalya ve Avrupa medeniyetinin özünde inanç ve akıl arasında olağanüstü bir sentez vardır. Bu sentez, kişiyi merkeze koyan, hayatı kutsal gören, özgürlük ve eşitliği temel alan bir dünya görüşü oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Papa’nın seçilmesini “Katolik Kilisesi ve dünya genelindeki Katolikler için tarihi bir an” olarak nitelendirdi. Macron, “Papa 14’üncü Leo’ya, ve tüm Katoliklere kardeşlik mesajımı iletiyorum” dedi.

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum da Papa’yı “Vatikan Şehri’nin devlet başkanı ve Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri” olarak seçilmesinden dolayı kutladı. Sheinbaum, “Dünya barışı ve refahı için insani anlaşmamızı yineliyorum” dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise mesajında, “İsrail ile Vatikan arasındaki ilişkileri geliştirmeyi ve Kutsal Topraklar ile dünya genelinde Yahudi-Hristiyan dostluğunu güçlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Herzog, Papa 14’üncü Leo’nun “tüm dinler ve halklar arasında köprüler kuracağı” umudunu paylaştı.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Papa’yı kutlarken “Modern dünyanın sorunlarına yönelik bakış açılarımızın büyük ölçüde örtüştüğünü memnuniyetle gözlemliyorum” dedi ve Papa’yı Belarus’a davet etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, Papa 14’üncü Leo’nun seçilmesini tebrik ederek, “Vatikan ve BM arasındaki uzun soluklu iş birliğini geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Guterres, küresel krizlerin yaşandığı bir dönemde Papa’nın “barış, sosyal adalet, insan onuru ve merhamet” için güçlü bir ses olacağını söyledi.

Related Posts

Antalya’daki ‘rüşvet’ soruşturmasında 4. dalga: 17 gözaltı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik süren “rüşvet” soruşturmasında dün sabah 4. dalga operasyonlar yapıldı.

Şanlıurfa’da silahlı bıçaklı kavga: İki yaralı

Şanlıurfa’da silah ve bıçakların kullanıldığı kavgada iki kişi yaralandı. Olayla ilgili üç şüpheli gözaltına alındı.

Kızamığa yakalandıktan 10 yıl sonra hayatını kaybetti: Nedeni tüm ailelere örnek oldu

Acılı bir anne, tüm ebeveynleri uyarıyor: “10 yıl önce kaptığı bir hastalık yüzünden kızım artık burada değil.” Henüz 5 aylıkken kızamık olan ve tamamen iyileştiği sanılan 10 yaşındaki Renae, virüsün yıllar sonra tetiklediği bir beyin hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Terörsüz Türkiye süreci: Komisyon üçüncü kez toplandı

Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, üçüncü kez toplandı.

Havada iniş takımı arızası panik yarattı

Antalya’dan kalkan bir uçak, Marmara Denizi üzerinde seyir halindeyken ön iniş takımı arızası yaşadı. Pilot, telsizden gerekirse Büyükçekmece Gölü’ne iniş yapabileceğini bildirdi. Hezarfen Havalimanı’na yönlendirilen uçak, saat 12.30’da sorunsuz şekilde iniş yaptı.

Zelenski: Ukrayna olmadan Ukrayna hakkında konuşmak imkansız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev’deki forumda yaptığı konuşmasında Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi. Zelenski, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ve Putin arasında görüşme ikili ilişkileri açısından kesinlikle önemli olabilir ancak biz olmadan Ukrayna hakkında hiçbir şeyi kabul edemezler.” ifadelerini kullandı.