AKP’li Yayman: Toplumu ve aileyi korumak yasakçılıksa, yasakçıyız!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman: “Toplumsal Değerlerimize Saygı Gösterilmeli”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Geldiğimiz noktada bazı sosyal medya ağlarının etkileşim almak ve daha fazla para kazanmak için toplumsal değerleri, aileyi, çocuğu, kadını, milli değerleri, ahlakımızı, örfümüzü yok sayarak davranmalarını asla kabul etmiyoruz. Eğer toplumu ve aileyi korumak yasakçılıksa, biz de yasakçıyız” dedi.

Aynı zamanda AK Parti Hatay Milletvekili olan Hüseyin Yayman başkanlığında toplanan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Google yetkililerini dinlemek üzere bir araya geldi. Yayman, dijital dünyanın Türkiye’de ve dünyada yoğun bir şekilde tartışıldığını belirterek, sanal dünyada aile, çocuk ve kadınların korunması gerektiğini vurguladı.

Yayman, dijital mecraların olumlu taraflarının önemli olduğunu ancak bazı sosyal medya platformlarının toplumsal değerleri dikkate almadan davrandığını belirtti. Dijital mecranın insanların düşüncelerini ifade etmelerine izin vermesi gerektiğini belirten Yayman, toplumsal değerlere saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Yayman ayrıca, dijitalleşmenin hayatın her alanında etkili olduğunu ve dijital ağ şirketlerinin Türkiye’de temsilcilik açması gerektiğini belirtti. Algoritma değişikliğinin önemine değinen Yayman, değişikliklerin web sitelerinin ziyaretçi trafiğini etkilediğini ve kaliteli içeriklerin öne çıkmasını sağladığını dile getirdi.

Hüseyin Yayman, algoritma değişikliklerinin Türk basınında önemli bir gündem maddesi haline geldiğini ve haber alma özgürlüğünü doğrudan etkilediğini belirtti. Ayrıca, Google’ın algoritmalarının medya üzerindeki etkilerini eleştirdi ve haber alma özgürlüğünün engellenmemesi gerektiğini savundu.

Toplantıda yaşanan CHP’li Emir’in itirazı üzerine tartışmaların yaşandığı ancak oturumun devam ettiği bilgisi verildi. Toplantı, Google yetkililerinin sunumları ve milletvekillerinin sorularıyla devam etmekte.

Related Posts

Kemikleri 65 yıl sonra, eriyen buzulda bulundu

Kemikleri 65 yıl sonra, eriyen buzulda bulundu

Kolombiya’da hava üssü yakınında bombalı saldırı: 5 ölü, 36 yaralı

Kolombiya’nın Cali kentindeki askeri hava üssü yakınlarında bir kamyonla bombalı saldırı düzenlendi. Cumhurbaşkanının FARC’la anlaşmaya katılmayan EMC örgütünü sorumlu tuttuğu saldırıda ilk belirlemelere göre saldırıda 5 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.

Netanyahu’dan açıklama: Gazze için ateşkes görüşmelerine başlanacak

Netanyahu’dan açıklama: Gazze için ateşkes görüşmelerine başlanacak

Büyük servet hayali kuruyordu: Ne umdu ne buldu

Ünlü iş insanı İnan Kıraç’la evliliği iptal edilen Emine Alangoya hakkında işkence ve kişiyi alıkoyma suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Silivri’de Fatih Altaylı’nın morali bozuldu

60 gündür tutuklu gazeteci Altaylı şöyle dedi: 62 yıllık hayatımda hiç bu kadar saçma, sürreel ve ütopik, manasız ve mantıksız dönem yaşamadım.

Samsunspor cephesinden  Panathinaikos maçı öncesi Yunanistan vurgusu

Samsunspor cephesinden Panathinaikos maçı öncesi Yunanistan açıklaması geldi.