ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump Yönetiminin Transseksüellerin Ordu Hizmetine Katılımını Yasağını Geçici Olarak Onayladı

ABD Yüksek Mahkemesi, Başkan Donald Trump yönetiminin transseksüellerin ordu hizmetine katılımını yasaklayan düzenlemesine ilişkin dava süreçleri devam ederken bunun, geçici olarak uygulanabileceğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, konuya ilişkin yazılı kararını yayımladı.

Kararda, Trump yönetiminin, transseksüel askerlerin “ordu etkinliğine” zarar verdiğine dair somut kanıt sunamadığı gerekçesiyle söz konusu yasağın yürütülmesinin engellendiği Bölge Mahkemesi kararının, geçici olarak durdurulduğu belirtildi. Washington Batı Bölge Mahkemesi, Trump yönetiminin transseksüel askerlerin “ordu etkinliğine” zarar verdiğine dair somut kanıt sunamadığını belirtmesinin üzerine söz konusu yasağın uygulanmasını engellemişti.

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, sosyal medya platformu X üzerinden, Yüksek Mahkeme kararı yayınlanmadan önce yaptığı açıklamada, “Zayıflığı geride bırakıyoruz. Artık zamir yok, iklim değişikliği saplantısı yok, acil aşı zorunluluğu yok, elbise giymiş adamlar yok. Bu saçmalıkla işimiz bitti.” ifadelerini kullandı.

Trump yönetimi, bu kararın ardından Yüksek Mahkeme’ye acil başvuruda bulunarak ulusal savunma gibi konularda “askeri otoritenin takdirine saygı gösterilmesi gerektiğini” savunmuştu.

Related Posts

ABD’nin İsrail Büyükelçisi, ülkesinin Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini desteklediğini söyledi

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, Washington yönetiminin İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini desteklediğini belirtti. Huckabee, İsrail basınından Kanal 12’ye açıklamalarda bulundu …

Her geçen gün daha da kötüleşen insani trajedi : Gazze susuzluktan ölüyor

Gazze’de su ve kanalizasyon hizmetlerinin neredeyse tamamen çökmesi sonucu 2,3 milyondan fazla kişinin insani bir felaketle karşı karşıya olduğu uyarısı yapıldı ve Gazze’nin “susuzluktan ölen bir bölgeye dönüştüğü” belirtildi.

ABD ve Çin, İsviçre’de tarife müzakerelerine başladı

ABD ve Çin, İsviçre’de tarife müzakerelerine başladı

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

AKP’li belediyenin 539 milyonluk araç ihalesi tartışması büyüyor: Soruşturma derinleşiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin 3 yıllık olan ve 539 milyonluk araç kiralama ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Elazığ Belediyesi’nin 82 adet temizlik aracını mevzuata aykırı ve fahiş bedellerle kiralamasıyla ilgili olarak, belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu kanıtlarla bilgilendirdiklerini belirtti.

Canlı yayında yere yığıldı! Cümlesini tamamlayamadan fenalaştı

Amerikalı siyaset analizcisi Camryn Kinsey, “Fox News at Night” adlı programda aniden fenalaşarak yere yığıldı. Kinsey cümlesini tamamlayamadan bilincini kaybederek bayıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir