Şanlıurfa’daki doluda tarım arazileri zarar gördü

Hilvan Mahallelerinde Büyük Zarar: Camlar Çatladı, Tarlalar Harap

Hilvan ilçesi Çaylı, Ambar, Bardaklı, Çat, Kadıkendi, Aşağı Ekece, Oymaağaç ve Dayı Ertuğrul mahallelerinde dün akşam saatlerinde kar topu büyüklüğünde dolu yağışı etkili oldu.

Şaşırtıcı boyuttaki dolu taneleri, bölge sakinlerini hayrete düşürdü.

Birçok araçta camların çatladığı, tarım arazilerinde ise ciddi zararlar meydana geldiği belirtildi.

Meyve ağaçlarının dalları kırıldı, pamuk, zeytin ve fıstık gibi tarım ürünlerinde de kayıplar yaşandı.

“Zarar Tespit Çalışmaları Hızla Başladı”

Şanlıurfa Valiliği, Bozova, Hilvan ve Halfeti ilçelerinde meydana gelen dolu felaketi sonrası zarar tespiti ve değerlendirme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını duyurdu.

Valilik açıklamasında, “2 Mayıs 2025 Cuma günü ilimizin bazı bölgelerinde etkili olan dolu yağışı sonucunda Bozova, Hilvan ve Halfeti ilçelerimizde tarımsal üretim alanlarında zarar meydana gelmiştir. Bozova’da 10, Hilvan’da 15, Halfeti’de 4 mahallede fıstık, zeytin, pamuk gibi ürünlerde hasar oluşmuştur. İl ve ilçe tarım müdürlüklerimiz tarafından sahada yürütülecek olan zarar tespit ve değerlendirme çalışmaları, en kısa sürede tamamlanacak ve süreç Valiliğimiz tarafından yakından takip edilecektir. Dolu zararından etkilenen tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” şeklinde açıklamada bulunuldu.

Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilçede 10 mahallenin doludan etkilendiğini duyurdu.

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu.

Bakanlık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3,7 milyon TL ceza kesti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Tire ilçesinde açık alanda vahşi depolama yaptığı belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 739 bin 452 TL idari para cezası uyguladı.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

Matviyenko: Batı’nın üst düzey devlet yetkililerinin Moskova’ya gelmesini engellemek için sahada çalıştığını biliyoruz

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, : Batı’nın üst düzey devlet yetkililerinin Moskova’ya gelmesini engellemek için sahada çalıştığını açıkladı.

Friedrich Merz Almanya’nın yeni Şansölyesi seçildi

Almanya’da Hristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı Friedrich Merz, parlamentoda yapılan ikinci tur oylamada başbakan seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir