Marmara’da ZDS oranı 0.2 puan artışla yüzde 63.8 oldu: 6.2 ‘DASK’ı kıpırdattı!

İstanbul Depremiyle Ortaya Çıkacak Maddi Kayıpların Karşılanması İçin DASK Zorunlu Hale Getirilmeli

Son zamanlarda yaşanan depremler, ülkemizdeki zorunlu deprem sigortası (ZDS) konusunu gündeme getirdi. Özellikle İstanbul’da olası bir depremin 300 milyar dolarlık maddi kayıplara yol açabileceği tahmin ediliyor. Geçmişte yaşanan Kahramanmaraş depremlerinde ise 6 Şubat 2023 tarihindeki depremin maliyetinin sadece 5 milyar dolarlık kısmı sigorta sistemine dahil edilmişti.

Bu nedenle, Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) sunduğu zorunlu deprem sigortası (ZDS) konusu yeniden gündeme geldi. Türkiye genelinde ZDS’ye sahip konut oranı %56.3 iken, Marmara Bölgesi’nde bu oran %63.8’e yükseldi. İstanbul’da ise ZDS’ye sahip konut oranı %62.2 olarak belirlendi.

Marmara Bölgesi’nde Yalova %83.6 ile en yüksek ZDS oranına sahip iken, Bilecik %46.8 ile en düşük ZDS oranına sahip iller arasında yer aldı. Diğer Marmara illerinde ise ZDS oranlarında 0 ile 0.3 puan arasında değişiklikler yaşandı.

Related Posts

İstanbul havalimanlarının yolcu sayısı 30 milyona yaklaştı

Bu yılın ilk 3 ayında İstanbul Havalimanı’nı 17 milyon 961 bin 463, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 10 milyon 304 bin 842 olmak üzere toplamda 28 milyon 266 bin 305 yolcu kullandı.

Çelik binalar depreme dayanıklılığı ve hızlı inşa edilebilmesiyle öne çıkıyor

İstanbul’da meydana gelen son depremlerin ardından sürdürülebilir ve düşük maliyetli olması ve daha hızlı inşa edilmesi sebebiyle çelik yapılar tekrar gündeme geldi.

Bakan Şimşek’ten ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Yağmur altında metrelerce ucuz çay-simit kuyruğu

Yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı altında ezilen tüketici, kuruş hesabı yapıyor. Alım gücü düşen yurttaşlar, ucuz ürün arayışına devam ediyor.

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir