İhtiyaç kredilerine faiz ayarı! Bankalarda oranlar revize edildi: İşte 100 bin TL’lik kredinin maliyeti

Merkez Bankası Faiz Kararları Kredi Faizlerini Nasıl Etkiledi?

Milliyet.com.tr/ÖZEL Merkez Bankası’nın faiz artışına yönelik aldığı kararların ardından piyasada tüm kredi türlerindeki faiz oranlarında hızlı yükseliş yaşanıyor. Daha uygun maliyetlerle borçlanmak isteyen vatandaşlar, piyasadaki en düşük faiz oranlarını araştırmaya başladı.

MART SONUNDA YÜZDE 3.17 SEVİYELERİNDEYDİ!

25 Mart tarihinde 100 bin TL için ihtiyaç kredisi faizi 36 ay vadede yüzde 2.99’a kadar düşerken, 24 ve 18 ay vadeler için faiz oranı yüzde 3.17’lerdeydi.

Şu anda 100 bin TL için 24 ay vadede ihtiyaç kredisi faizleri %3,39 seviyesine çıktı. 36 ay vadede halen yüzde 2.99 oranından kredi bulunsa da 12-18 ay vadelerde bu oran yine %3,39’a çıkıyor.

AYLIK TAKSİTLER NE KADAR ARTTI?

Yüzde 3.17 faiz oranı üzerinden 18 ay vade ile bir kredi kullanıldığında aylık taksit tutarı 7.977,22 TL idi. 24 ay vadede kredi çekildiğinde ise aylık taksitler 6.640,19 TL’yi buluyordu.

Şu anda yüzde 3.39 faiz oranı üzerinden 18 ay vadede 100 bin TL’lik kredi çekilmek istense aylık taksitler 8.162,86 TL oluyor. 24 ay vade için aylık taksitler 6.834,82 TL tutuyor.

FAİZ YÜKSELİŞİ SÜRECEK Mİ?

Konuyla ilgili Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, faiz yükselişinin devam edip etmeyeceğinin henüz belli olmadığını vurguluyor. Nisan ayı enflasyon rakamının bu konuda belirleyici olabileceğini belirtiyor.

Enflasyonun beklentilerin üzerine çıkması durumunda yeni bir faiz artışı olasılığı artarken beklentilerin altında kalması durumunda faiz indirimi gündeme gelebilir. Bu nedenle nisan ve mayıs aylarındaki enflasyon rakamları önem arz etmektedir.

FAİZ DÜŞÜŞÜNÜ BEKLİYOR MUYUZ?

Nisan ve Mayıs aylarındaki enflasyon rakamları faizlerin seyrini belirlemede kritik rol oynayacak. Verilere göre faizlerde artış veya sabitlik görülebilir. Bu nedenle önümüzdeki dönemdeki gelişmeler dikkatle takip edilmelidir.

KREDİ ÇEKMEK MANTIKLI MI?

Bankalar kredi verme konusunda temkinli davranmaktadır. Vadelerin kısalması söz konusu olabilir. Kredi notu yüksek olan ve acil ihtiyacı olan kişilerin kredi kullanmalarında bir sakınca gözükmüyor. Gelişmelere bağlı olarak faizlerde geri çekilme olursa yapılandırma imkanı olabileceği belirtilmektedir.

FAİZLER NEDEN ARTIYOR?

Mevduatlardaki ve kredilerdeki faiz artışı, ilerleyen dönemlerde beklenen faiz indirimleriyle ilgilidir. Uzun vadede faizlerin düşmesi beklenirken, şu anki belirsizlikler nedeniyle faizlerde artış yaşanmaktadır. Bu durum, uzun vadede daha uygun koşullarda kredi kullanma beklentisine ayrıca değinmektedir.

Related Posts

Vanlı esnafın da çiftçinin de işi bitme noktasına geldi

Yozgatlı çiftçiye Vanlı esnaftan destek geldi. Esnaf, “çiftçi Yozgat gibi bir yerde eğer bu sesi çıkarıyorsa demek ciddi anlamda bir sıkıntı var” diye seslendi.

Kapasite kullanım oranı açıklandı

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), nisanda geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 74,3 seviyesinde gerçekleşti.

Bakan Şimşek, ABD Hazine Bakanı Bessent ile görüştü: Kısıtlamalar kaldırılacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile bir araya geldi. Görüşmede, kısıtlamaların kaldırılmasının önemi vurgulandı.

Damacana Su Fiyatları Yükseliyor

Damacana su fiyatları artışla, bardak başı maliyet 1,30 TL’ye, depozito 200 TL’ye ulaştı.

Asya borsalarında dalgalı seyir: Trump ve ticaret endişeleri gündemde

ABD ile yaşanan ticaret gerilimleri ve Trump’ın Fed Başkanı Powell’a yönelik sert eleştirileri, Asya piyasalarında kararsızlığa yol açtı. Japonya ve Güney Kore’de endeksler düşerken, Çin ve Hindistan tarafında pozitif görünüm öne çıktı.

Dolar 38,25 TL’den güne başladı: TL 4 ayda yüzde 7,5 değer kaybetti

İstanbul serbest piyasada dolar 38,25 TL, Euro ise 44,14 TL seviyesinden güne başladı. TL’nin yılbaşından bu yana kaybı yüzde 7,5’e çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir