Uludağ Müzik Terapi Sempozyumu Başarıyla Gerçekleştirildi

BUÜ’de “Uludağ Müzik Terapi Sempozyumu” Düzenlendi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), “Uludağ Müzik Terapi Sempozyumu”nu düzenledi.

BUÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Uygulamalı Müzik Terapileri Derneği (UMTED) iş birliğinde Eğitim Fakültesi Uğur Mumcu Salonu’nda gerçekleşen sempozyumda konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Türkiye’nin müzikle terapi alanındaki güçlü geleneğine vurgu yaptı.

Sempozyumda emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, “Modern bilimsel bilgiyle harmanlanarak üniversitemizde böyle bir etkinliğe imza atılması bizi gururlandırıyor.” dedi.

UMTED Başkanı ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Öztürk ise hastalık ve sağlık kavramlarının zaman içinde nasıl değiştiğini anlattı.

Müzik terapiden bahseden Öztürk, “Bugün tıbbın bir parçası haline gelmiş ve 150 ülkede uygulanan müzik terapi, tıp doktorları için hastalarına hizmet sunarken faydalı bir yöntemdir. Hekimler, bu yöntemi hastalarıyla buluşturarak sağlık hizmetini geliştirebilirler.” şeklinde konuştu.

Sempozyumda Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Torun ise müzik terapi konusunda yoğun çaba harcadıklarını belirterek, tıp bilimi içinde müzik terapinin daha iyi yer alması için çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkunun başkanlığını yaptığı sempozyum, sunumların ardından soru-cevap bölümü ve teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mustafa Bikeç – Kültür Sanat

Related Posts

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği, Resmi Gazete’de

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Çocuklar finansal okuryazarlık bilincini nasıl kazanır?

Günümüzde, hızla değişen teknoloji ile öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve yetkinliklerde önemli değişimler yaşanıyor.

İzmir Barosu, Çocuk Hakları İhlallerine Dikkat Çekti

(İZMİR) – İzmir Barosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde bir basın açıklaması düzenleyerek, çocuk hakları alanındaki ihlallere dikkat çekti. Baro Başkanı Sefa Yılmaz, “Cumhuriyet’e ve demokratik değerlere yönelik saldırılar …

SAMSUN’DA 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK OYUNU: OKULUMUZ ORMAN

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), “Okulumuz Orman” çocuk oyununu yarın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak minik izleyicileriyle buluşturacak. Metin Bayram’ın yazıp sahneye koyduğu tek perdelik çocuk oyunu, Samsun’da 23 …

Edebiyat Fakültesinde “Timur ve Dönemi” tartışılacak

 Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesi iş birliğinde “Timur ve Dönemi  Sempozyumu” düzenlenecek.

Özel Çocuklar İçin Ortak Adım, Her Çocuk Bir Gelecek

244. yıla uzanan geçmişinde tüm faaliyetlerinde insanı merkeze alan Takeda, çeşitliliği ve kapsayıcılığı temel ilkeleri olarak benimsiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir