Prens Selman Trump’ın kurmayıyla görüştü: Kılıç dansında ikinci perde

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ağırladı.

İkilinin görüşme programında Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan’da yer aldı.

PRENS SELMAN DONALD TRUMP’IN KURMAYIYLA GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Marco Rubio’nun, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a yaptığı ziyarette, Veliaht Prens Bin Selman ve mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştüğü aktarıldı.

Açıklamada, “Görüşmede Bakan, bu ay Başkan Franklin Roosevelt ile Kral Abdülaziz arasında USS Quincy’de 1945’te gerçekleşen toplantının 80’inci yıl dönümünde ABD-Suudi Arabistan ilişkisinin gücünü vurguladı” ifadesi kullanıldı.

KILIÇ DANSINDA İKİNCİ PERDE

Rubio’nun, iki ülke arasındaki ekonomik ve savunma iş birliğinin artmasını dört gözle beklediğini ve ikili ortaklığı daha da güçlendirmeye kararlı olduğunu muhataplarına ilettiği vurgulanan açıklamada, “Bakan ile Veliaht Prens, Gazze’de ateşkesin uygulanmasını ve Hamas’ın ABD vatandaşları da dahil olmak üzere tüm esirleri serbest bırakmasını sağlama konusundaki kararlılıklarını yineledi” denildi.

İlk başkanlık döneminde Kral Selman ile görüşen Donald Trump, 2017 yılında yapılan toplantı sonrası Suudilerin geleneksel kılıç dansına katılmış o dans gündemine oturmuştu. Trump, elinde kılıç, ritme ayak uydurmaya çalışırken dönemin ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Suudi Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr de dansa katılmıştı.

Suudi Arabistan’da gerçekleşen toplantıda 110 milyar doları silah olmak üzere iki ülke arasında 350 milyar dolar tutarında anlaşma imzalandı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu.

Bakanlık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3,7 milyon TL ceza kesti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Tire ilçesinde açık alanda vahşi depolama yaptığı belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 739 bin 452 TL idari para cezası uyguladı.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

Matviyenko: Batı’nın üst düzey devlet yetkililerinin Moskova’ya gelmesini engellemek için sahada çalıştığını biliyoruz

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, : Batı’nın üst düzey devlet yetkililerinin Moskova’ya gelmesini engellemek için sahada çalıştığını açıkladı.

Friedrich Merz Almanya’nın yeni Şansölyesi seçildi

Almanya’da Hristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı Friedrich Merz, parlamentoda yapılan ikinci tur oylamada başbakan seçildi.

3 ABD’li askere saldıran 15 sanık için mütalaa verildi

İzmir’de, geçen yıl eylül ayında 3 ABD’li askere yönelik fiziki saldırıya ilişkin, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Kayahan Çetin ile TGB üyesi 14 sanığın yargılandığı davada mütalaa sunuldu.