Güzel İzmir Hareketi’nin merkez üssü Şato oldu

İZMİR (İGFA)- İzmir Ballıkuyu’dan gelen anne ve çocukların ağırlandığı “Ballıkuyu – Küçük Varyantı Birlikte Tasarlıyoruz” Anne-Çocuk Katılımcı Tasarım Atölyesi çalışmasıyla İzmirliye açılan binada, katılımcılara hayallerini çizmeleri istendi. Hem anneler hem minikler mahallelerinde olmasını istediği yenilikleri Büyükşehir’in uzman ekibine aktardı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın katılımcı belediyecilik anlayışıyla kamusal alanları daha nitelikli ve güvenli hale getirmek için başlattığı Güzel İzmir Hareketi kapsamında Ballıkuyu’dan gelen vatandaşlar Varyant’taki Şato adıyla bilinen binada ağırlandı. Güzel İzmir Hareketi’nin merkez noktası olarak belirlenen Şato’nun bir kısmı kütüphane işlevini sürdürürken, daha önce konut olarak kullanılan kısmı katılımcı tasarım anlayışıyla etkinliklerin gerçekleşeceği bir merkeze dönüştürüldü.

Başkan Tugay da bölgede inceleme yapmıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Egeşehir AŞ bünyesindeki Güzel İzmir Hareketi kapsamında geliştirilen, yurttaşların yaşadıkları bölgelerle ilgili talepleriyle kentin dört bir yanındaki kamusal alanların yeniden düzenlendiği Güzel İzmir Hareketi kapsamında yapılan “Ballıkuyu – Küçük Varyantı Birlikte Tasarlıyoruz” adlı atölye çalışmasına da Şato ev sahipliği yaptı. Çalışma Güzel İzmir Hareketi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı iş birliği ile gerçekleştirildi.
Başkan Dr. Cemil Tugay’ın da saha gezileri kapsamında gittiği Ballıkuyu’da vatandaşlarla yapılan görüşmelerde bölge için çocuk oyun alanı, spor ve park alanı talepleri öne çıkmıştı. Güzel İzmir Hareketi ekibi tarafından hazırlanan Anne-Çocuk Katılımcı Tasarım Atölyesi ile de bölgeden gelen minikler ve annelerine fikirleri soruldu. Atölye çalışmasında anne ve çocuklara hayallerini çizmesi ve harita üzerinde yer seçimi yapmaları istendi.

“Şato İzmirliye açıldı”
Güzel İzmir Hareketi Koordinatörü Esra Yılmaz Keskin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay öncülüğünde Güzel İzmir Hareketi’ni başlattıklarını, bu kapsamda birçok temaları olduğunu belirterek “Bunlardan birisi de Yaşayan Parklar. Başkanımız Ballıkuyu’ya gittiğinde vatandaşlarımız Küçük Varyant denilen bölgede park istediklerini bildirdiler. Biz de Ballıkuyu Küçük Varyant’ta park çalışmalarına başladık. Biz Güzel İzmir Hareketi olarak da kamusal alanlarda katılımcı tasarım yoluyla proje gerçekleştirmeyi önemsiyoruz. Yapacağımız parklarda öncelikli olarak kullanıcı olan çocuklarımızla atölye yapmak istedik. Anne-Çocuk Atölyesi yapmaya karar verdik. Şato binası aynı zamanda Güzel İzmir Hareketi’nin mahalleliyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla, aslında İzmirliyle katılımcı tasarımın yapılacağı alanlardan bir tanesi olacak. Başkanımız bu binanın bu şekilde kullanılmasını önemsiyor. Bu kapsamda da ilk atölyemizi Ballıkuyu’daki anne ve çocuklarımızla gerçekleştirdik” dedi.

Related Posts

ABD’nin İsrail Büyükelçisi, ülkesinin Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini desteklediğini söyledi

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, Washington yönetiminin İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini desteklediğini belirtti. Huckabee, İsrail basınından Kanal 12’ye açıklamalarda bulundu …

Her geçen gün daha da kötüleşen insani trajedi : Gazze susuzluktan ölüyor

Gazze’de su ve kanalizasyon hizmetlerinin neredeyse tamamen çökmesi sonucu 2,3 milyondan fazla kişinin insani bir felaketle karşı karşıya olduğu uyarısı yapıldı ve Gazze’nin “susuzluktan ölen bir bölgeye dönüştüğü” belirtildi.

ABD ve Çin, İsviçre’de tarife müzakerelerine başladı

ABD ve Çin, İsviçre’de tarife müzakerelerine başladı

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

AKP’li belediyenin 539 milyonluk araç ihalesi tartışması büyüyor: Soruşturma derinleşiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin 3 yıllık olan ve 539 milyonluk araç kiralama ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Elazığ Belediyesi’nin 82 adet temizlik aracını mevzuata aykırı ve fahiş bedellerle kiralamasıyla ilgili olarak, belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu kanıtlarla bilgilendirdiklerini belirtti.

Canlı yayında yere yığıldı! Cümlesini tamamlayamadan fenalaştı

Amerikalı siyaset analizcisi Camryn Kinsey, “Fox News at Night” adlı programda aniden fenalaşarak yere yığıldı. Kinsey cümlesini tamamlayamadan bilincini kaybederek bayıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir