Ankara ve İstanbul’da sahte içkiden  104 kişi öldü: 34 şüpheli tutuklandı

Son dönemde Ankara’da 33, İstanbul’da da 71 kişinin sahte içkiden hayatını kaybetmesi üzerine, Ankara ve İstanbul Cumhuriyet başsavcılıklarınca soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda yürütülen soruşturmalarda, Ankara’da ve İstanbul’da 17’şer kişi olmak üzere toplamda 34 şüpheli tutuklanırken, Ankara’da 34, İstanbul’da 10 şüpheli olmak üzere toplam 44 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ayrıca, sahte içki nedeniyle Ankara’da 20, İstanbul’da 49 kişinin yoğun bakımda tedavisi devam ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 85 soruşturma dosyası üzerinde şüphelilerin tespitine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

İÇKİYİ EVDE KENDİLERİ ÜRETMİŞ

Başken’te sahte içki sebebiyle zehirlenenlerin büyük bölümünün bu içkileri evde ürettikleri, bir kısmının da dışardan satın altığı belirlendi.

Yapılan operasyonlarda Ankara’da ise 40 ton sahte veya kaçak içki ele geçirildi. 13 zanlı tutuklanırken, 17 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’da ise Ocak ayından bu yana sahte içki operasyonlarında 190 kişi yakalandı, 11’i tutuklandı. 86 bin 274 litre sahte ya da kaçak içki ele geçirildi.

KARGO KOLİSİNDE LİTRELERCE ETİL ALKOL

Etil alkol satışı ya da temini de mercek altında. Edinilen bilgiye göre yalnızca fiziki mekanlardan değil, sosyal medya ve internet siteleri üzerinden etil alkol satanlar ve alanlar da takip ediliyor.

Bu kapsamda Muğla’nın Menteşe ilçesinde tespit edilen bir şüpheliye gelen kargo kolisinde, 380 litre kaçak etil alkol ele geçirildi.

İSTANBUL’DA RESTORANDAN ALDIĞI İÇKİ ÖLDÜRDÜ

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir kişi, yemek yediği restorandan içki satın aldı. Satın aldığı içkiyi, tıraş olmak için gittiği arkadaşının berberinde tüketen Kazakistanlı Samat İmanbekov, bir süre sonra uykusunun geldiğini söyleyip, yere uzandı.

Berberde çalışan ve bir gün önce İmanbekov’la yemek yemeye giden Ali Haydar K. ile Adnan B. adamı uyandırmak istedi ancak nefes almadığını farkettiler.

Çalışanlar bunun üzerine sağlık ve polis ekiplerine bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri İmanbekov’un yaşamını yitirdiğini belirledi.

Polis İmanbekov’un içkiyi satın aldığı restoranın sahibi Burhan S. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Related Posts

ABD’nin İsrail Büyükelçisi, ülkesinin Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini desteklediğini söyledi

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, Washington yönetiminin İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini desteklediğini belirtti. Huckabee, İsrail basınından Kanal 12’ye açıklamalarda bulundu …

Her geçen gün daha da kötüleşen insani trajedi : Gazze susuzluktan ölüyor

Gazze’de su ve kanalizasyon hizmetlerinin neredeyse tamamen çökmesi sonucu 2,3 milyondan fazla kişinin insani bir felaketle karşı karşıya olduğu uyarısı yapıldı ve Gazze’nin “susuzluktan ölen bir bölgeye dönüştüğü” belirtildi.

ABD ve Çin, İsviçre’de tarife müzakerelerine başladı

ABD ve Çin, İsviçre’de tarife müzakerelerine başladı

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

AKP’li belediyenin 539 milyonluk araç ihalesi tartışması büyüyor: Soruşturma derinleşiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin 3 yıllık olan ve 539 milyonluk araç kiralama ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Elazığ Belediyesi’nin 82 adet temizlik aracını mevzuata aykırı ve fahiş bedellerle kiralamasıyla ilgili olarak, belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu kanıtlarla bilgilendirdiklerini belirtti.

Canlı yayında yere yığıldı! Cümlesini tamamlayamadan fenalaştı

Amerikalı siyaset analizcisi Camryn Kinsey, “Fox News at Night” adlı programda aniden fenalaşarak yere yığıldı. Kinsey cümlesini tamamlayamadan bilincini kaybederek bayıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir