Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

İsrail basını: Genelkurmay Başkanı Zamir, Netanyahu’yu ateşkesi kabul etmeye çağırdı

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’in, Başbakan Binyamin Netanyahu’dan Gazze’de gündemde olan ateşkes ve esir takası anlaşmasını “hemen kabul etmesini” istediği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan İstanbul çıkışı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukraynalı ve Rus heyetlerin görüşmelerinin İstanbul’da yapılmaya devam edeceğini belirtti.

Barrack ve Netanyahu’dan ‘Suriye-Lübnan’ toplantısı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’in İsrail’e giderek Başbakan Binyamin Netanyahu ile Suriye ve Lübnan konusunu ele aldıkları bir görüşme gerçekleştirdi.

25 milyon euro’ya giden Romulo’yu unutturdu: Janderson, Göztepe’de parlıyor

Romulo’nun 25 milyon euro karşılığında Leipzig’e transferinin ardından Göztepe’ye katılan Janderson, yıldız ismi unutturdu.

Adıyaman’da 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı

Vali Varol, depremin ardından Adıyaman’daki yeniden inşa çalışmalarını ve yatırımları değerlendirdi.

Yaşları 9, 11 ve 17’ydi: Üç kız kardeş umut yolculuğunda boğuldu

Alman kurtarma gemisi, aralarında üç hamile kadın, çocuklar ve 7 aylık bir bebeğin de bulunduğu 65 kişiyi kurtardı.