Bakan Memişoğlu: Topluma kendi beden sağlıklarını korumalarını öneriyoruz

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: “Hastalık Değil, Sağlık Önemli”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Her zaman hastane hizmetleri diyoruz ama Sağlık Bakanlığı’yız, hastalık bakanlığı değiliz. İnsanlarımızın hastalanmadan sağlığının korunmasını ve koruyucu hekimliği ve koruyucu sağlığı önemsiyoruz. Topluma kendi beden sağlıklarını korumalarını öneriyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ziyaret ve toplantılar için Düzce’ye geldi. İlk olarak Düzce Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Memişoğlu, burada Düzce Valisi Selçuk Aslan, AKP Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, siyasi parti il başkanları ve il müdürlerinin katıldığı koordinasyon toplantısı düzenledi. Toplantıdan sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce’ye yapılacak yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

“500 Yataklı Yeni Bir Hastane Yatırımı Düzce’ye”

Bakan Memişoğlu, “Düzcelilere bir müjde vermek istiyorum. Sayın Başkanımız ve siyasilerimizin katkısıyla 500 yataklı yeni bir hastaneyi yatırım bütçemize aldık. Onu Düzcelilerin hizmetine sunacağız. Üniversite hastanemiz var. İnşallah bir eğitim araştırma hastanesini de faaliyete geçirmeye çalışıyoruz. Bu süreç, eğiticisini bulmak ve organizasyonu süre alabilir ama hedefimiz daha iyi sağlık hizmet vermek. Düzce’de insanların sağlıkla ilgili problem ve ihtiyaçlarını karşılamak. Başka bir vilayete gitmeden, tüm sağlıkla ilgili ihtiyaçlar burada sağlanacak. Randevu ve bakım süreçleri ile ilgili bir çalışma yapacağız. İnşallah bu süreçte de Düzce’de daha iyi sağlık hizmeti vereceğiz. Akçakoca’da bir hastane inşaatımız var. 2025 yılında inşallah Akçakocalılar bu hastaneyi kullanmaya başlayacak” dedi.

“Türkiye’nin Doğurganlık Oranları Az”

Toplumda vatandaşların hasta olmadan önce önlem almak istediklerini ve bu konuya ağırlık verdiklerini söyleyen Memişoğlu, “Her zaman hastane hizmetleri diyoruz ama Sağlık Bakanlığı’yız, hastalık bakanlığı değiliz. İnsanlarımızın hastalanmadan sağlığının korunmasını ve koruyucu hekimliği ve koruyucu sağlığı önemsiyoruz. Topluma kendi beden sağlıklarını korumalarını öneriyoruz. Özellikle toplumumuzdaki kilo ve hareketsizlik sorununu hep beraber, özellikle aile hekimlikleri ve sağlıklı hayat merkezlerine giderek, hep beraber çözmemiz gerekiyor. Hızlı yeme, kötü beslenme alışkanlıklarımızdan uzak durmamız gerekiyor. Biliyorsunuz Aile Yılı ilan edildi. Cumhurbaşkanlığımız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, bu konuda da üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin doğurganlık oranları az. Bu konuda sosyo-ekonomik olsun, sezaryen oranları olsun, bunların hepsinde problemlerin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. (DHA)

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Prof. Dr. Ergen: Adet geciktirici ilaçlar alışkanlığa dönüşmemeli

Prof. Dr. Ergen: Adet geciktirici ilaçlar alışkanlığa dönüşmemeli

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Sıcak havalarda özellikle güneşin en tepede olduğu saatlerde dışarıda kalmaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Veysel Kıdır, “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz. Fazla meyve tüketimi kan şekerini yükseltebilir ve karaciğer yağlanmasına neden olabilir” dedi.