Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Otobushaber

Otobushaber son dakika haber merkezi

Otobushaber

Otobushaber son dakika haber merkezi

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Img
Haber

Fatih Birol küresel ekonomi için yeni kriz uyarısında bulundu

By Can Koç
16 Temmuz 2026 1 Min Read
Fatih Birol küresel ekonomi için yeni kriz uyarısında bulundu için yorumlar kapalı

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, Hürmüz Boğazı’nı felç eden krizin birkaç hafta içinde çözülememesi halinde küresel ekonominin yeni ve ciddi sorunla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Birol, çarşamba günü Colorado’da düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu kapsamında Bloomberg’e verdiği röportajda, iki tarafın saldırılarını artırmasının petrol, gübre, doğalgaz ve diğer yüklerin Hürmüz Boğazı üzerinden taşınmasını tehdit ettiğini belirterek, “Piyasalar tedirgin ve büyük bir belirsizlikle karşı karşıya” dedi. Birol, “Hürmüz Boğazı kapalı kalırsa küresel ekonomiler, bölge ülkeleri, gelişmekte olan ülkeler ve Asya ekonomileri yeniden ciddi sıkıntılar yaşayabilir” ifadelerini kullandı.

Boğazın aylar değil, haftalar içinde yeniden “tamamen ve koşulsuz şekilde” ulaşıma açılması gerektiğini vurgulayan Birol, aksi halde küresel ekonomik etkilerin ağırlaşabileceği uyarısında bulundu. Birol, Basra Körfezi’nden enerji ve hammadde sevkiyatındaki aksaklıkların Güney Kore ve Japonya gibi ekonomileri de etkilediğini, ancak Bangladeş, Pakistan ve Hindistan gibi ülkelerin bu tür kesintilere karşı çok daha kırılgan olduğunu söyledi. Son bir haftada gemilere yönelik saldırılar ve ABD’nin İran deniz taşımacılığına yönelik ablukayı yeniden uygulamaya koyması nedeniyle Hürmüz Boğazı’ndan geçen gemi trafiği belirgin şekilde azaldı. Basra Körfezi içindeki Suudi Arabistan petrol yüklemeleri süper tankerleri hedef alan saldırıların ardından sert düşerken, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) de boğazın ticari gemiler için hâlâ güvenli olmadığını açıkladı.

patronlardunyasi.com

Author

Can Koç

Follow Me
Other Articles
Img
Previous

Manisa’da kapalı alanlarda larvasit uygulaması

Img
Next

Fındıkta işçi yevmiyesi belli oldu! Aşçı: 1750 TL… Çuvalcı: 2250 TL

SON YAZILAR

  • ASELSAN’dan Kritik Başarı: Yerli ve Milli Kızılötesi Dedektörler
  • Son Dakika… Ağustos kira zam oranı belli oldu
  • Diyabetiniz varsa kalbinize dikkat!
  • PS5 için Yeterli RAM Stoğu Var mı?
  • Erdoğan duyurdu: ‘Türkiye Lübnan’da göreve hazır’
  • LÖSEV’li gençlerden gazilere destek: Biz lösemiyle savaştık siz terörle mücadele ettiniz
  • Merkez Bankası’ndan 16 yıl sonra bir ilk
  • Borsa İstanbul’da gong Masfen Enerji için çaldı
  • Yangının acı yüzü gün ağarınca ortaya çıktı… Balıkesir yangınının izleri: Mezarlık ağır hasar aldı
  • Wildberries tesisine İHA saldırısı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (967)
  • Ekonomi (72)
  • Haber (365)
  • Sağlık (75)
  • Teknoloji (50)
Copyright 2026 — Otobushaber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme