Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Otobushaber

Otobushaber son dakika haber merkezi

Otobushaber

Otobushaber son dakika haber merkezi

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Fırtına ve Kar Yağışı Geliyor: İçişleri Bakanlığı’ndan Sarı Kodlu Uyarı

By Can Koç
3 Mayıs 2026 2 Min Read
Fırtına ve Kar Yağışı Geliyor: İçişleri Bakanlığı’ndan Sarı Kodlu Uyarı için yorumlar kapalı

İçişleri Bakanlığı, yaklaşan fırtına, kar ve sağanak yağışlar nedeniyle bazı iller için “sarı” kodlu uyarıda bulundu. Bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşılan haritada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre etkili olacak iller belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (@meteoroloji_twi) gelen bilgilere göre, 3 Mayıs 2026 Pazar günü İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Bu illerdeki vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Aynı zamanda, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Karaman, Sivas ve Eskişehir ile Ankara’nın güney kesimlerinde, Konya’nın kuzey ve doğusunda, ayrıca Yozgat’ın batı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor. Yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren, Diyarbakır ve Siirt çevreleriyle Batman’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Hakkari ve Şırnak çevrelerinde ile Van’ın güneyinde yerel gök gürültülü sağanak yağışların meydana gelmesi bekleniyor.

Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde, Adana’nın iç kesimlerinde ve Hatay’ın kıyı bölgelerinde kuvvetli, Mersin’in batısında ise yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, İzmir ve Aydın’ın iç kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren Denizli, Manisa ile Muğla’nın iç bölgelerinde yerel kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Balıkesir, Bursa ve Bilecik ile Çanakkale’nin iç kesimlerinde de kuvvetli yağmur ve sağanak yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Antalya’nın iç ve doğu kesimleri, Isparta ve Burdur’da ise yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanaklar öngörülüyor.

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı. Ayrıca, kar yağışının olduğu bölgelerde buzlanma ve don olaylarına karşı da tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Author

Can Koç

Follow Me
Other Articles
Previous

Dolandırıcılardan Şok Yöntem: VIP Odaya Aldıkları Erkekleri Şantajla Soydular!**

Next

Karasu Sahilinde Ele Geçirilen Uyuşturucu Çanta Şok Etti

SON YAZILAR

  • ASELSAN’dan Kritik Başarı: Yerli ve Milli Kızılötesi Dedektörler
  • Son Dakika… Ağustos kira zam oranı belli oldu
  • Diyabetiniz varsa kalbinize dikkat!
  • PS5 için Yeterli RAM Stoğu Var mı?
  • Erdoğan duyurdu: ‘Türkiye Lübnan’da göreve hazır’
  • LÖSEV’li gençlerden gazilere destek: Biz lösemiyle savaştık siz terörle mücadele ettiniz
  • Merkez Bankası’ndan 16 yıl sonra bir ilk
  • Borsa İstanbul’da gong Masfen Enerji için çaldı
  • Yangının acı yüzü gün ağarınca ortaya çıktı… Balıkesir yangınının izleri: Mezarlık ağır hasar aldı
  • Wildberries tesisine İHA saldırısı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (967)
  • Ekonomi (72)
  • Haber (365)
  • Sağlık (75)
  • Teknoloji (50)
Copyright 2026 — Otobushaber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al