Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Otobushaber

Otobushaber son dakika haber merkezi

Otobushaber

Otobushaber son dakika haber merkezi

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Defne Güzel, İnterseks İçerik Paylaşımından Beraat Etti

By Can Koç
12 Mayıs 2026 1 Min Read
Defne Güzel, İnterseks İçerik Paylaşımından Beraat Etti için yorumlar kapalı

17 Mayıs Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Defne Güzel, “interseks içerik paylaşımı” gerekçesiyle yargılandığı davada beraat etti. Ankara 74. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen ilk duruşmada, Güzel’in derneğinin interseks haklarına dair bir kitap ve sergi kataloğunu sosyal medya ve web sitesinde paylaşması, “Dernekler Kanunu’na muhalefet” suçlamasına neden olmuştu.

Duruşmaya destek vermek amacıyla birçok sivil toplum kuruluşu ve diplomatik misyon temsilcileri katıldı. Baroların LGBTİ+ hakları komisyonları, EŞİK Platformu, Af Örgütü gibi kuruluşlar, Defne Güzel’in yanında yer aldı. Duruşma salonunun dar olması nedeniyle yalnızca sınırlı sayıda izleyici içeri alındı.

Mahkemede, kimlik tespitinin ardından Defne Güzel, savunmasını yaptı. Üç yıldır 17 Mayıs Derneği’nin başkanlığını yürüttüğünü belirten Güzel, derneğinin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıkla mücadele amacı taşıdığını, bu doğrultuda insan hakları ve kültürel faaliyetler yürüttüklerini ifade etti.

Güzel, “İnterseks, kromozal çeşitlilikle dünyaya gelen bireyleri ifade eder. Biz bu bilgi broşürünün çevirisini yayımladık ve amacımız tamamen eğitici bir içerik sunmaktı. Ayrıca, savcılık tarafından atanan bilirkişi de broşürü uygun bulmuştur. Ortada bir suç yoktur. Soyut gerekçelerle yargılanıyorum ve beraatimi talep ediyorum.” dedi.

Cumhuriyet Savcısı, Güzel’in suçlamalarla ilgili yeterli delil olmadığını belirterek beraatini talep etti. Avukatı Oya Aydın ise, davanın açılmasının hatalı olduğunu ve müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu.

Duruşmanın ardından hakim, Defne Güzel hakkında beraat kararı verdi. Bu karar, LGBTİ+ hakları savunucuları tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Author

Can Koç

Follow Me
Other Articles
Previous

AI Destekli Yazılım Devrimi: Linux Çekirdeği Yeniden Şekilleniyor

Next

Avrupa Birliği Kritik İlaç Tedarikini Güvence Altına Almayı Hedefliyor

SON YAZILAR

  • ASELSAN’dan Kritik Başarı: Yerli ve Milli Kızılötesi Dedektörler
  • Son Dakika… Ağustos kira zam oranı belli oldu
  • Diyabetiniz varsa kalbinize dikkat!
  • PS5 için Yeterli RAM Stoğu Var mı?
  • Erdoğan duyurdu: ‘Türkiye Lübnan’da göreve hazır’
  • LÖSEV’li gençlerden gazilere destek: Biz lösemiyle savaştık siz terörle mücadele ettiniz
  • Merkez Bankası’ndan 16 yıl sonra bir ilk
  • Borsa İstanbul’da gong Masfen Enerji için çaldı
  • Yangının acı yüzü gün ağarınca ortaya çıktı… Balıkesir yangınının izleri: Mezarlık ağır hasar aldı
  • Wildberries tesisine İHA saldırısı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (967)
  • Ekonomi (72)
  • Haber (365)
  • Sağlık (75)
  • Teknoloji (50)
Copyright 2026 — Otobushaber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort
valorant aimbot