2025 ÇKS Ürün Güncellemesi Başladı

2025 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi Ürün Güncellemesi Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Ürün Güncellemesi başvuruları, 15 Mart tarihinden itibaren alınmaya başlandı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2025 yılı üretim dönemi için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 01 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında tamamlandı. Şimdi ise tarım arazilerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesi için üreticilerimizin, 15 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden ya da il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu, arpa, aspir, ayçiçeği (yağlık), buğday, kolza (kanola), fasulye (kuru), mercimek, mısır (dane), nohut, pamuk (kütlü), patates, soğan (kuru), soya ve yem bitkilerini planlama kapsamına aldı” dedi.

Üretim planlamasında yer alan ürünlerin belirlenen tarım havzalarında yetiştirilmesi durumunda destek ödemeleri yapılacakken, plan dışı ürünlerde destekler tüm havzalarda belirlenen kategoriye göre hesaplanacak. Ürün bilgilerini güncellemeyen çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için başvurularını belirtilen tarihler arasında yapmaları önem taşıyor. Aksi halde, temel destekleme ödemelerinden yararlanamayabilirler. Çiftçilere, başvuru sürecinde dikkatli olmaları ve gerekli özeni göstermeleri çağrısında bulunan Çınar, 2025 yılı ÇKS döneminde ürün bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayan çiftçilerin ek bir işlem yapmasına gerek olmadığını da belirtti.

ÇKS kapsamında ürün güncellemesi yapan çiftçilerin, belirlenen tarihler arasında başvurularını zamanında tamamlamaları, üretim detaylarını doğru bir şekilde güncellemeleri ve herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için oldukça önemli. Tarımsal üretimin verimli ve sağlıklı bir şekilde devam etmesi adına çiftçilere düşen sorumlulukları hatırlatmakta fayda var.

Kaynak: DENİZLİ Haberleri

Related Posts

Küresel piyasalarda gözler ECB’nin Merkez Bankacılığı Forumu’na çevrildi

ABD’nin yönetiminin korumacı ticaret politikası kapsamında attığı tarife adımlarının uzun ve ortam dönem etkilerine yönelik belirsizlik küresel ekonomi aktörlerinin odağında bulunmayı sürdürürken, Avrupa Birliği (AB) ve Japonya gibi ABD’nin önemli …

Çevreye ve cüzdana dost: Benzin istasyonlarına giren yeni benzin E20 yakıtı nedir ?

Yeni tip benzin E20’nin temel amacı karbondioksit emisyonlarını azaltmaktır . 20 rakamı içerdiği karışımı ifade eder, çünkü karışımda bulunan biyoetanol %20’dir. Almanya’da ilk E20 dolum istasyonunun 2023 yılında Mannheim’da açılması dikkat çekicidir …

AK Parti’den milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli maaşlarına ilişkin açıklama

En düşük emekli maaşı alanların zam alıp almayacağına dair AK Parti Grup Başkanı Güler’den açıklama geldi. Güler, 3 Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon farkının ardından, en düşük emekli maaşında düzenleme yapılacağını belirtti.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Kripto para transferlerine zaman ve limit sınırı

Kripto varlıklara yönelik yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Stabil kripto paraların günlük çekim limiti 3 bin dolar, aylık ise 50 bin dolar olarak belirlendi. Ayrıca çekim işlemlerine 48 ila 72 saat zaman sınırı getirilirken, platformlara ciddi kimlik doğrulama ve açıklama yükümlülükleri geldi.

Zam geldi! Akaryakıtta tabela değişti

İran-İsrail gerilimi ile dalgalanan petrol fiyatları akaryakıta da tabelayı etkiliyor. Önceki gece benzin fiyatına 2 lira 63 kuruş, motorin fiyatına ise 4 lira 03 kuruş indirim geldi. Ancak bu indirim haberinin yarattığı ılımlı hava uzun sürmedi …

Ulaştırmayla 1 trilyon dolar ‘itici güç!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde ulaştırma ve haberleşme altyapısına 300 milyar dolar yatırım yaptıklarını ve bunun üretime etkisinin 1 trilyon doları aştığını dile getirerek, “Ulaştırma yatırımları ekonomimizin itici gücü haline geldi” dedi.